Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '14

 
Kategori
Basketbol
 

Ahmet Kandemir ne yapıyorsun???

Beşiktaş basketbol takımı coach u Ahmet Kandemir çok değerli bir adamdır. Bunun yanı sıra iyi bir Beşiktaş'lıdır. Beşiktaş basketbolda özelliklede Ergin Ataman'a verdiği şansı Ahmet'e verseydi çok iyi yapardı diye düşünür ve konuşurdum. Ama bugün ben yanlış mı yapıyorum diye düşünmeye başladım. GS maçında ,Ahmet Kandemir genç coachların dahi yapmayacağı yanlışlar yaptı. Beşiktaş'lılığından şüphe duysam maçı sattımı? diye düşünürdüm.

GS maçının ilk 5,40 dakikası 13-9 geçilmişti. Devre bittiğin skor 61-40 dı. Altıncı dakikadan itibaren takım savunmayı bırakınca yani 14,20 dakikada takım 48 sayı yedi. Bunun bir coach tarafından açıklaması yapılamaz. Bu kadar sayı yedin mi maç kazanılmaz. Bu takım bu kadar sayı yiyecek bir takımda değil. Maçı anlatan Murat Murathanoğlu " Beşiktaş salona gelmemiş "diyordu. Top kayıpları yanlış şut seçimleri ve darmadağınık görüntü rakibin iştahını kabarttı. Ahmet Kandemir bu sırada sadece seyrediyor yada bir coach un yapması gereken müdahalelerin hiç birini yapmıyordu.

Devrenin bitmesi Beşiktaş'ın değil Ahmet Kandemir'in imdadına yetişiyordu. 3-5 dakika daha olsaydı maç tarihi farka gidecekti. Rakip GS iki uzatmada biten eurolig maçını bitireli daha 48 dolmamıştı. Başta Arroyo olmak üzere birçok oyuncu yorgun olmalıydı. Ve Ahmet Kandemir ne düşündüyse ona büyük yardım yapıyordu.

İkinci yarıda Beşiktaş toparlandı. Üçüncü çeyrekde kötü gidiş durduruldu ve maçın bitimine 8,10 dakika kala Arroyo ikinci teknik faulü yapıp soyunma odasına giderken fark 12 ye inmiş ve top yine Beşiktaş ta iken ve Ergin Ataman mola almak ve takımı rahatlatmak zorundayken, Ahmet Kandemir sahne alarak ilk molasını aldı. Bu neyin molası ve sen hangi gidişi durudurmak zorundasın. Rakibe yardım senin işinmi? değerli coach Ahmet Kandemir.

Nitekim mola etkisini gösterdi ve Beşiktaş lehine düşen fark yine artarak 18 sayıya kadar çıktı. Yeniden yorgunluğun etkisi ile olacak GS de düşmeler başlayınca fark son beş dakikada 10 sayıya kadar indi ve Kandemir anlamsız bir şekilde yine mola kullandı.Hiç bir ihtiyacı olmadığı durumda mola kullanıyordu. GS de yorgunluğun etkilerini Ahmet Kandemir durduruyordu. Bitime 3,58 kala Ender'in hucuma başlarken kaptırdığı topa centilmenlik dışı faul çalındığı anda fark 7 sayıya düştü. Kandemir yine devereye girdi ve son molasını alarak bir teknik adamın yapmayacağı işi yaptı. Artık molası yoktu ve oyunun sonunda ihtiyacı olacak topu rakip sahaya taşıma avantajıda yoktu.

Ahmet Kandemir yönetimindeki Beşiktaş kötü bir görüntü çiziyor. Son 5-6 maçta coach sürekli rakiplere yardım eder şekilde kenarda durdu. Karşıyaka maçı başta eurolig maçlarında bireysel performanslar takıma maç kazandırdı. Ahmet Kandemir ne yapmaya çalışıyor anlayamadım. Özellikle son periyod molalarını saçma sapan kullanıp maçın sonunda takımı geri çizgiye mahkum etmesi bireysel yeteneklere ihtiyaç duyması kendi bireysel yetersizliğinden mi kaynaklanıyor. 

Sevgili Ahmet Kandemir, lütfen GS maçını bir kere  TV de izle. Ve ayni yanlışları bir daha yapma.

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..