Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Kasım '08

 
Kategori
Güncel
 

Ahmet Kaya'yı saygıyla anıyoruz

“Bu ödülü İnsan Hakları Derneği, Cumartesi anneleri ve magazin Gazeteciliği emekçileri adına alıyorum ve tüm Türkiye halkına teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde yayımlayacağım albümde bir Kürtçe şarkı söyleyeceğim. Ve bunu yayınlayacak yürekli televizyoncular olduğunu biliyorum. Yayınlamazlarsa Türkiye halkıyla nasıl hesaplaşacaklarını bilmiyorum.”

“Kürt ve Türk halkları kardeştir ve yıllarca da böyle kalacaktır. Ve ben yıllarca ülkenin bölünmez bütünlüğünü savunduğumu söyledim. Binlerce yıl daha bölünmeyeceğini söylüyorum ama Kürt realitesini sahiplenmek ve kabul etmek zorundadır bu ülke. Bunu söylüyorum bu kadar yani..”

Bu sözler Ahmet Kaya’nın 10 Şubat 1999’da Magazin Gazetecileri Derneğinin ödül töreninde kendisine verilen ödülü alırken söylediği sözler ..

Bu sözleri bahane eden gerici çevrelerin baskısı ve komu oyunu aleyhte kışkırtmasıyla yurt dışına çıkan Ahmet Kaya’nın memleket hasretiyle Paris’te yaşamını yitirmesinin yıl dönümü bu gün.

Bu sözler için mahkum ettiklerini sandıkları Ahmet Kaya’nın söylediklerini şimdi hangi TV kanalı yapmıyor. Kürtçe artık devlet televizyonlarında bile serbest değil mi?..

TV kanalları birbirleriyle Kürtçe klip ve şarkı yayınlamak için yarışmıyorlar mı?..

Ahmet Kaya’nın bahsettiği Kürt realitesini en önemli koz olarak kullanıp, seçimlerde Doğu, Güneydoğudan oy istemiyorlar mı anlı şanlı siyasilerimiz?.

“Karlı dağlarda yürüyen Türkmenlerin ayaklarından çıkan takırtılardır kürt, kürt diye bir ulus yoktur” saçmalıklarından bu günlere geldik Ahmet Kaya gibi ülkesini ve halkını seven sanatçılar sayesinde. Kürtçe şarkı, türkü, roman ve Kürt halkının varlığını savunmaktan binlerce insan gitmedi mi bu ülkede şimdiye kadar?..

Kürt halkının refahını ve Türk halkıyla kardeşçe bir arada yaşamasının kendilerine getireceği zahmeti ve zedelenecek çıkarlarını düşünen emperyalist çevreler hiçbir zaman Türk ve Kürt halklarının kardeşliğini savunmamış, engellemiş, aksine PKK terörü ile Kürt realitesini bir göstermek ve sapla samanı karıştırarak iğrenç emellerine Kürt halkını ve Türk halkını alet etmek istemişlerdir yıllarca..

İşte Ahmet Kaya bu iğrenç emellerin afişe edilmesini sağlayan ve ömrü boyunca Kürt ve Türk kardeşliği ile birlikte Ülkenin bölünmez bütünlüğünü savunan yiğit sanatçılarımızdan birisi idi ve bunun bedelini de sürgünle ödedi.

Ne mutlu ona ki şimdi Yılmaz Güney’in yanında yatıyor..

Kendisini her geçen gün daha çok özlüyoruz.

Saygıyla anıyoruz..

Saygılarımla

16.11.2008

 
Toplam blog
: 243
: 760
Kayıt tarihi
: 26.03.07
 
 

1957 Kars doğumluyum. Emekliyim. Gazi Üniversitesi İİBF İşletme bölümü ön lisans mezunuyum. Yazı ..