Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '07

 
Kategori
Anne-Babalar
 

Ailede kaliteli zaman

Ailede kaliteli zaman
 

BİR DÜNYA YARAT KENDİNE:)


Öncelikle yaşam kalitesini hatırlamaya ne dersiniz? Çok fazla maddiyat gerektirmeyen, kendimizi iyi hissetmek, içinde bulunduğumuz anın tadını çıkarmaya yönelik etkinliklerdir, kişiden kişiye değişir, Haftanın en azından bir günü sevdiğim insanlarla doğaya çıkmak, huzurlu zaman geçirmek, hoş sohbetler yapmak yaşam kalitemi arttırmaya yönelik bir etkinliktir.

Kaliteli zaman ise çok fazla zaman geçirmek değil, içinde bulunduğunuz zamanı en etkin, en bilinçli biçimde geçirmektir. Siz çalışan anne-baba olabilirsiniz, yaşam koşulları bunu zorunlu kılıyor, çocuğunuz okula gidiyor olabilir. çocuğunuza yeterli zaman ayıramadığınızı düşünüp üzülmeyin, önemli olan onunla birlikte geçireceğiniz zaman ne yapacağınızı planlamak, bulunduğunuz anı en iyi biçimde değerlendirmek. Yalnızca onun isteklerinin değil, sizin de isteklerinizin yerine gelmesini sağlamak, orta yolu bulmak demektir.

Hep söylerim yaşam alışkanlıklardan ibarettir diye.
Artık haftanın en fazla üç gecesi sadece ikişer saat tv. izliyoruz. Hele babanın geldiği saatte kesin tv. kapalıdır. Kelebekle bütünleşsinler, biraz oynasınlar diye artık tv. açmıyorum...

Televizyonun bizi dağıttığını yok ettiğini şükür yeni yeni anladık, o konuşuyor, o dinleniyor, o önemseniyor hep başrollerde o idi.

Tv karşısında kaliteli zaman nasıl olabilir mümkün mü?

Umarım alışkanlıklarınıza bir göz atarsınız. İnsanlardan hep bunu duyarım , , ooff off ne olsun hep aynı şeyler, hep aynı işler, hep aynı kişiler, yerler... evet herkesin öyle . Ama birçoğu değiştiriyor alışkanlıklarını buna paralel kaliteli yüksek yaşam standartıda beraberinde gelmesi çok olası..

YETER Kİ İSTEYİN :)

 
Toplam blog
: 86
: 8215
Kayıt tarihi
: 07.10.07
 
 

Çocuk yetiştiriyorum dünyanın en zor, en güzel, en önemli işi değil mi? İşim bu. Vizyonum, Eğ..