Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '13

 
Kategori
Aile
 

Ailelerin dağılmaması için değerlerle değerli bireyler eğitimi vermek

Ailelerin dağılmaması için değerlerle değerli bireyler eğitimi vermek
 

"Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz" sözünü "İmanı amelidir kişinin ikrarına bakılmaz " diye değiştirmek isterdim. İman dudaklar arasında söze bırakılınca amel önemsenmeyince son nefeste vole vurmaya çalışma çabası bize "Nasıl yaşarsan öyle ölürsün" sözünü unutturdu.

Değerler çok önemli. Aile eğitimi devlet tarafından verilmeli. Evlenmeden önce evlilik için hazırlananlar bazı seminerlerden geçmeli. Bu sayede aileler evliliklerinin ilk beş yılında hemen boşanmazlar. Ülkemizde en çok boşanma evliliğin 1. ve 5. yıl arasında yaşanmakta. Bunun nedeni evliliğe uyum sorunu yüzündendir, adapte olamayan çiftler soluğu mahkemede almaktadır. Çocuk sahibi olmak evli kalmakta önemli bir unsurdur.

Peki sağlam bir evlilik için ne tür bir eğitim verilebilir?

1- Çiftlerin kadın ve erkek psikolojisi konusunda eğitimi; Evlilikte ilk beş yıllık sürecin ve oryantasyonun önemini vurgulamak. Bu konuda istatistiki bilgiler vermek.

2- Ev ekonomisi ve tasarruf bilinci konusunda eğitim vermek. Özellikle yemek yapmak, masrafı az olan gıdalardan zengin bir mutfak çıkartmak, ev içinde pratik tamiratı kendisinin yapması Priz, kapı kolu, musluk contası değiştirme vb )

3- Çocuk gelişimi ve çocuk psikolojisi, değerlerin öğretilmesi. 

4- Komşuluk bilinci ve komşuluk ilişkilerinde sıkıntılar ve risklerle baş etme.

5- Geleneksel aile yapısının doğruları ve yanlışlarına dikkat, ebeveynleri anlamak ve onlarla doğabilecek kuşak farklılıklarından doğan ayrım noktalarına işaret etmek ve bununla başetmek dersleri.

Bütün bu ve bunun gibi bir çok konuda seminer ve sertifika alan adaylar profesyonel evlilik adaylerı olabilmelidir.

Bu eğitim ve seminerler verildikten sonrada Devlet her il ve ilçede aile danışmanlığına değer sahibi değerli danışmanları kullanmalıdır. Bununla ilgili eğitim verecek olan kişilerin uzun yıllar evli olan ve makul ve düzeyli bir bakışa sahip insanlar olmalıdır ki söylemleri de zemin bulabilsin...

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..