Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '13

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Ak mı kara mı... Ya gri?

Ak mı kara mı... Ya gri?
 

Kaynak: Borsahane


Dün güne 82,300 seviyelerinde yatay bir başlangıç yapan BIST 82,000 seviyesine geriledikten sonra gelen alımlarla gün içerisinde 83,416 puan seviyesine yükseldikten sonra günü yüzde 1.55 artışla 83,346 puan seviyesinde tamamladı.

Avrupa’da İspanya dışında hafif yükselişler görüldü.

Portekiz anayasa mahkemesinin bazı bütçe kesintilerini iptal etmesinin ardından Fitch, bu durumunekonomik düzelme sürecine zarar vermesi halinde ülkenin notunu daha da düşürebileceğini kaydetti, ayrıca Rum Maliye Bakanı Haris Georgiadis, Güney Kıbrıs'ın ekonomik durumunun "zor ve sınırda" olduğunu söyledi. Buna rağmen Avrupa borsalarında hafif yükselişler görüldü.
 
ABD tarafında dün borsalarda zayıf görünüm hakimdi.
 
Gün boyu negatif seyreden ABD borsalarında yükseliş, işlem hacminin düşük olduğu seansın son bir saatinde gerçekleşti. Asya tarafında ise Çin’de bugün açıklanan enflasyonun Mart'ta yıllık bazda %2,1’e gerilemesi Asya borsalarını destekledi.
 
Dünya borsaları zirve seviyelerine yakın seyrederken spekülasyonların ardı arkası kesilmiyor. Kimi ralli yeni başladı derken, kimisi çöküşten bahs ediyor.
 
İşte dün üç milyarder yatırımcının yaptığı üç farklı açıklama;
 
Marc Faber: Çöküş!
 
Ünlü uluslararası yatırımcı Marc Faber, CNBC'ye verdiği röportajda, "Eğer daha fazla zirveye gitmeye devam edersek, bu yılın ikinci yarısında bir çöküş ihtimali veya olasılığı daha da yüksek olur" dedi.
 
Mark Mobius: Küresel ralli yeni başlıyor!
 
CNBC televizyonuna konuşan Templeton Gelişen Piyasalar Grubu'nun yönetim kurulu başkanı Mark Mobius, mevduat ve tahvilde artık kazancın olmaması sebebiyle insanların borsaya yöneleceğini düşündüğünü belirtti ve “Küresel anlamda borsa rallisinin başındayız” dedi.
 
George Soros: Altın "güvenli liman" statüsünü kaybetti!
 
Ünlü milyarder yatırımcı George Soros, Çin'de gerçekleştirdiği bir konuşmada son euro krizi sırasında altının "güvenli liman" statüsünü kaybettiğini ama buna rağmen merkez bankalarının alıma devam edeceğini söyledi.
 
Bunlar sadece bugün gelen açıklamalardı. Hergün buna benzer farklı spekülasyonlar yapılıyor.
 
Görünen o ki gelecek günlerde piyasaları daha volatil günler bekliyor. Biri ak derken diğeri kara diyor, dikkat edilmesi gereken nokta gri den bahsedilmemesi.
 
BIST’i ise bu spekülasyonların gölgesinde dünkü yazımda belirttiğim 83,500 seviyesine yaklaştı. Dün gelen sert alımlar kısa vadeli göstergelerin de toparlanmasına neden oldu. Buna rağmen ben temkinli duruşun korunması gerektiğini özellikle hisse seçiminde beklentili hisselerin tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
 
Sevgilerimle

Esra YILMAZ

 
Toplam blog
: 194
: 1098
Kayıt tarihi
: 24.10.11
 
 

Ekonomist, stratejist, teknik analist ..