Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '10

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Akdeniz, Kent Konseyi Çevre Grubu önemli kararlara imza attı

Akdeniz, Kent Konseyi Çevre Grubu önemli kararlara imza attı
 

Akdeniz Kent Konseyi Çevre Grubu önemli çalışmalara imza atıyor.


Mersin’de, katılımcı, demokratik, şeffaf ve ekolojik yerel yönetim anlayışıyla hareket eden Akdeniz Belediyesi’nin kurduğu Akdeniz Kent Konseyi çalışmalarını sürdürüyor. Konseyin Çevre Grubu Toplantısı, Genel Sekreter Mustafa Güler başkanlığında düzenlendi.

Toplantıya ayrıca, doktor, akademisyen, mühendis, yazar, eğitimci, kültür-sanat ve iş dünyasından konuklar da katılırken, çevre grubu üyeleri ve konukların, kendilerini tanıtıcı kısa konuşmalarının ardından, toplantının açılış konuşmasını yapan Akdeniz Kent Konseyi Genel Sekreteri Mustafa Güler, konseyin, Mersin’in kozmopolit yapısından beslenecek ve bu yapının ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak önemli bir misyon yüklendiğinin altını çizdi.

Mustafa Güler, “Akdeniz Kent Konseyi, kentin sivil yanının yönetimler ve yöneticilerle buluştuğu, ikisini bir araya getiren bir köprüdür. Yönetilenlerle, yöneticiler arasında, yönetilenlerin sesini, yönetenlere duyurmak için bir köprü rol üstlenmek, yönetilenlerin sesi olmak, duyarlılıklarını iletmek, bu konuda çözümler üretmek ve çözümleri sonuçlandırmak noktasında hizmet ve faaliyet yürüten bir organizasyon” dedi.

Akdeniz Kent Konseyi’nin maddi bir kaynağı olmadığına da işaret eden Güler, “Buna rağmen, Akdeniz Belediyesi Başkanı Sayın Fazıl Türk’ün duyarlılığı ve yarattığı sıcak ortam, bu sıkıntıyı da çözeceğimizin güvencesidir. Ayrıca bununla yetinmeyip, kent konseyimiz kendi kaynaklarını yaratarak sorunları çözülmesi konusunda sponsorlar bulmak yahut kalkınma ajansı gibi yerlerden gelir kaynağı sağlanması noktasında da çalışmalar yürütecektir” diye konuştu.

Engellilerin ‘ulaşım’ sorunu

“Bugünkü toplantımızda, konseyimizin farklı çalışma gruplarının da kümelerini görüyoruz” diyen Mustafa Güler, sözlerini şöyle sürdürdü: “Zira engelliler meclisimizi oluşturacak arkadaşlarımız da burada. Tabi engellilerimizin yaşadığı en büyük sorunları, çeşitli etkenlerden ve onlar için uygun olmayan çevresel düzenlemelerden kaynaklı sıkıntılardır. Örneğin hayatın birçok alanında yaşadıkları ulaşım sıkıntısı sorunların başında gelir. Çevre grubumuz ile Engelliler Grubumuz, bir anlamda birbirine girift olan bu sorunlar yumağı karşısında çözüm ve projeler üretecektir.”

Akdeniz’de ciddi tarım potansiyeli mevcut

Mersin’de, özellikle de Akdeniz’de nitelikli ve ciddi bir tarım potansiyeli ve alanları olduğunu da sözlerine ekleyen Akdeniz Kent Konseyi Genel Sekreteri Güler, fakat tarımla ilgili ciddi problemler de yaşandığını dile getirdi. Güler, açıklamasını şöyle bitirdi: “Yeni katılan beldelerimizin de neredeyse tamamının geçimi tarımsal üretim üzerinedir. Burada ciddi biçimde, üretimdeki kalite ve verimin sınırlı oluşu, pazarlama sorunları, yoksulluk ayrıca ilimizin ve ilçemizin en büyük sorunları olarak öne çıkıyor. Elbette tüm bu sıkıntılar kısa vadede çözülebilecek sorunlar değildir. Ancak çözümü imkansız sıkıntılar da hiç değildir. Yeter ki bu konuda Akdeniz Kent Konseyi ve bileşenleri olarak bilimsel bir işbirliği yaratalım ve ortak akılda buluşalım.”

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..