Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

GAZETECİ YAZAR ASLI MERCAN SARI

http://blog.milliyet.com.tr/aslisari

21 Aralık '17

 
Kategori
Blog
 

Akıl Odamdayım

Akıl Odamdayım
 

ASLI M. SARI


Akıl odamda volta atıyorum
(Ah yaşamak)

İnsan yedisinde neyse yetmişinde de odur sözü, doğru mu sahi? Değişemez miyiz? Yine derin mevzulara giriyorsun farkında mısın Aslıcık.

Yazılacak çizilecek çok şey var aslında. Kelimelerin gücüne olan güvenim asla inancını yitirmediği sürece, hayatı anlamlı yaşamak konulu fikir ve düşüncelerimi beyan edebilirim gülümseyerek.

Diyorum ya kış da gelmiş, ufak hicivli serzenişler nede tatlı tatlı giriyor lügatıma. Yakışır! Bu havalara kendi kendime konuştuğumda daha naif oluyorum mesela hırçınlığı bir kenara bırakıveriyor. Sıcacık kahve eşliğinde geceleri kucaklıyorum.

Hayat, bir fincan kahve gibidir derler. Bazen acı, bazen tatlı olur. Önemli olan kahvenin tadı değil, onu kiminle birlikte içtiğinizdir derler. Bazen de hayatın özü olan kahveye ulaşmak isterken fincanda takılır kalırız. Fincanın güzelliği bizi aldatır. Kahveyi unuttuğumuz gibi bazen de dünyaya takılıp ebedi hayatı unuturuz.

Başkaları da deniz gibidir hayat der, bazen dalgalanır, bazen durulur. Kimi durmadan yüzer, kimi yorulur, kimilerini uzaklara götürür, kimilerini bir yerde bırakır, kimileri karaya vurur… Kimileri yolda, takılır kalır derler de derler…

Hayat bir savaş mıdır, bir rekabet alanı mıdır? Bir kavga mıdır? Bu kargaşa içerisinde sükûnet içerisinde yol alabilmek midir? Yoksa herkesin saygı, sevgi içerisinde beyhude geçen zamana uyarak, rutin olarak yaşanması ve vakti gelince de terk-i dünya eylenmesi gereken bir durak mıdır?

Hayata nereden bakıyoruz? Cama bakan camdaki kiri gördüğü gibi hayata hep cama bakar gibi bakıp olumsuzlukları mı görüyoruz? Şuan delice dışarıda esen rüzgâr sesi bana ilham veriyor bu benim bakış açımdır, hoşuma gider.  Hiç mutlu olacağımız, kıymetini bileceğimiz, şükredeceğimiz bir şey yok mu sizin hayatınızda? Olumlu bakar isek dolayısıyla zamanımızın her anını güzel ve faydalı anlar ve anılarla geçirmek dakikaları, günleri, geceleri hayatı daha anlamlı hale getirecektir.

O ne yapıyor bu ne yapıyor diyenlerden olmamaya çalışın mesela, çok zorlansanız da… Bilmem ne yarışına da girmemek lazım hayatı anlamlı yaşamak adına. Biz bize bakmalıyız bizim esas patronumuz işte tam orasıdır esasında…

İyi olmaya çalışmak onca şeyin arasında kendine verdiğin en büyük mükâfattır sözcüğünü de kullanırım sıklıkla… Akıl odamızda volta atmalarımızda olmalı esasında, küçük hesaplarla bir yere varılmaz bilinmeli hayatın gerçeğidir bu da.

Herkes sevmeyecek mi sizi mümkün değil! Zaten böyle sade doğru yaşayan insanı sevmeleri yanlıştır! Neden sevsinler ki sizi? Arsızca iyi ve net birini? Dünyaya hayata bir baksanıza midenizi yerinden kaldırırcasına çoğalan ne çok şey var… Nasıl severler sizi sevmesinler azizim zaten hakarettir böyle sevmeler…

Velhasıl Hayatı anlamlı ve dolu dolu yaşayan ya da buna bu ahir zamanda yapmaya çalışan, herkese İçimden kopan mis rüzgârlı ve yağmurlu kış gecesinden Selam Sevgiyle…

 

 
Toplam blog
: 94
: 280
Kayıt tarihi
: 20.11.17
 
 

Bundan yaklaşık on yıl önce kaleme, kağıda, satırlara  gürültüsüz bir şekilde haykırmaya başladım..