Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '08

 
Kategori
Güncel
 

Akıllı nüfus kağıdı

Akıllı nüfus kağıdı
 

Yeni kimlikler

Bolu pilot bölge seçilerek yeni nüfus kağıdı uygulamayakonuldu. Hayırlı uğurlu olsun. Şahsen bende şimdiki nüfus kağıdından pek memnundeğildim. Birincisi çok büyük. Klasik cüzdana sığmıyor. Sonra bir çokdurumlarda tekrar onaylanması isteniyor.Bu tür bazı aksaklıkların önünegeçebileceği düşünülürse hiç de fena değil.

Ancak beni düşündüren bazı noktalar var. Bir defa nedenpilot uygulama. Anlaşılan bu kartlarıçıkaran irade kendinden emin değil. Önce uygulayalım, aksaklık olursadüzeltiriz. Bu mantık, bu gün dünyanın geldiği teknolojik noktada hiç degeçerli değil. 70 000 000 insanı ilgilendiren bir konuda “yapalım bakalım neolacak” diyemezsiniz. Bir eksik veya pürüz çıkmazsa mesele yok. Eğer çıkarsa?Kart dağıttığınız bu kadar insanın mağduriyeti ne olacak? Pardon mudiyeceksiniz? Konu halk olursa her şey bu kadar basit mi?

Bir başka konu, halk yeni kimlikler konusunda yeteri kadarbilgilendirildi mi? Doğrusu ben şüpheliyim. Örneğin benim kimliğimi eline alankişi veya kuruluş bilgilerime ne ölçüde ulaşabilecek? Her kişi veya kuruluşunbenimle ilgili kendine ait bilgiler dışında başka bilgileri göremeyeceği bir sistem oluşturuldu mu?

Yoksa bu tür bilgilerin halka verilmesi gerekmiyor mu?

Yönetim yeni bir uygulamaya geçmeden önce elinde bulunan her türlü imkanıkullanarak halkı bilgi sahibi yapmalıdır.

Türkiye bir üçüncü dünya ülkesi değildir.

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..