Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '11

 
Kategori
Siyaset
 

AKP gidiyor…

AKP gidiyor…
 

Referandum ile insanların büyük ölçüde kandırılmaları AKP nin gerileme hızını arttırdığı kesindi. Ancak bu gerileme 12 Haziran seçimlerinde bir yenilgiye neden olur mu sorusu biraz havada kalıyordu. 

Seçim propagandaları başlayınca bu gerileme daha net su yüzüne çıktı. AKP artık eskisi gibi sevilmiyordu. Valiler ve emniyet ne kadar AKP nin özel örgütü gibi çalışsa da durum değişmiyordu. Hakkâri esnafı başbakan gelecek diye kepenk açmıyordu. Eğer bu tamamen terör korkusu olsa CHP mitingi olacağı gün de açmazlardı. 

Anket kurumları bize göre kamuoyu araştırması yapacaklarına kamuoyu oluşturma şirketleri haline döndüler. Konuşan, sesini çıkaran her kesim muhalifken bunlar ortalama %45 AKP çıkarıyorlar. Anlaşılan başbakanın “taraf olmayan bertaraf olur” sözü gerekli yerlere ulaşmış. 

Arada çıkan bazı anketler ki merkezleri yurt dışında, bırakın %45 leri AKP nin birinci parti çıkma olasılığının bile tartışılabileceğini söylüyorlar. En son AKP nin pek sevdiği ABD’den de bu anlama gelecek beyanlar gelmeye başladı. 

Halka verebileceği hiçbir şeyin kalmadığını gören AKP çıkar yolun MHP yi baraj altında bırakmak olduğunu düşündü ki, kaset olaylarında derhal önleme yoluna gideceğine seçim mitinglerinde kullanmayı tercih etti. Aslında tam da MHP nin baraj altına gönderilme çalışmaları yapılırken ortaya çıkan bu kaset olayları kimlerin nelerle uğraştığını göstermesi bakımından ilginçtir. 

Ancak, bir yandan dörde kadar kadın almayı uygun sayan zihniyetin bu tür kaset olaylarında ahlak konuşmasının ne kadar ciddiye alınacağı ortadadır. Sırf bu yüzden olay geri tepmiş ve MHP mağdur durumuna gelmiş, oyları belirli biçimde yükselmiştir. Bu yeni katılan oyların da eskiden AKP ye verilmiş oylar olması çok muhtemeldir. 

Bilirsiniz. Yahudi iflasa gidiyorsa eski defterleri karıştırırmış. 

AKP de onlardan örnek alıyor. Gazetelerde çarşaf çarşaf iki adamızın Yunanlılar tarafından işgal haberi var, iktidarda tık yok. Biri çıkıp ta insanları bilgilendirmiyor. 

Ege denizinde yapılacak planlı tatbikat iptal edildi. Üst düzey subaylar yine hâkim karşısına çağrıldı. 

Ordu dâhil herkes artık biliyor ki yeni bir 27 Nisan olayı yaratılmaya, mağduriyet nutukları atılmaya, ağlayıp sızlanmaya, bu suretle oy devşirilmeye çalışılıyor. 

Ancak bu oyuna ne ordunun ne de halkın gelmeyeceğine inanıyoruz. 

Bütün bu durumları sayın başbakanın bildiğini düşünüyoruz. Neden mi? O mitinglerde konuşurken yüzünü iyi inceleyin, anlarsınız. 

AKP gidiyor… 

İzmir 2011-05-28 

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..