Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '11

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Kasetli siyaset…

Kasetli siyaset…
 

Öncelikle şunu düşünüyorum ki, Türkiye’de kaset sahibi olmak şöhrete giden yolda epey yol almak demektir. 

Yaşları müsait olanlar hatırlar. Orhan Gencebay gibi bazı TRT tarafından yasaklanmış şarkıcıların kasetleri yok satardı. Her çıkan kaseti anında alırdık. Oysa radyoda söyleyen şarkıcı veya türkücülerin çoğunun öyle bir ünü yoktu. 

Konu şarkıcılar değil, siyasetçiler mi dediniz? Hiçbir şey fark etmez. Kaset herkes için iyidir. Bir yerde bir televizyon programı çekilirken, sırf televizyonda birkaç saniye görünmek adına el sallayanları, orasını burasını oynatanları hep görüyoruz. 

Efendim bu kasetlerdeki görüntüler ahlaka aykırı imiş. Kim diyor bunları? Ya iktidar yolunda o partiye rakip olanlar, ya da o partiyi içten yıkmaya çalışanlar. Hiç de samimi değiller. Sorarım size; Dört karı almayı hak sayan bir erkek zihniyeti, adam ikinciyi almanın provalarını yapıyor diye neden kızsın ki? Biraz gerçekçi olalım lütfen. Bakmayın siz o karşısında mikrofonu, kamerayı görünce savurdu mu dağları devirenlere. Ben mahalle kahvehanesindeki insanlara inanırım. Onlardan birine fikrini sorduğumda, önce şöyle bir etrafa bakıyor, (duyup da yengeye yetiştirecek var mı diye) sonra “helal olsun adama” diyor. Bazısı da kameraların nerelere yerleştirildiğinin tartışmasını yapıyor. Hani kendisi bir halt etmeye kalkarsa dikkat edecek. 

Adı, Kamuoyu Araştırma’dan kamuoyu yaratma şirketine çıkmış bazı şirketler, epeydir hemen her hafta bir anket sonucu yayınlayıp aklınca kamuoyu oluşturuyor. Ciddi bir iki araştırmacı ise biraz sessizce MHP nin bu kaset programlarından dolayı oyunu arttırdığını söylüyor. Bu sayede MHP hayal bile etmediği bir oy oranı yakalarsa kimse şaşmasın. 

Denecektir ki, “o zaman neden birileri tam da seçim arifesinde böyle bir yol seçtiler” 

Bu seçim, kaset olayının okyanus ötesi bir yerlerde planlandığını gösteriyor. Oralarda siyasetçiler bu tür tuzaklarla devriliyor. Ne bilsin garibanlar, bizde bu tür şeyler üzerine fazla gidersen pirim bile yapar. 

Bu kadar açık ve samimi yazdığım için bana kızanlarınız olmuştur, ama ne yapayım benim şişe dibi gözlüklerden görünen durum bu. 

Sürç-ü lisan ettimse affola… 

İzmir 2011-05-28 

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..