Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '11

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Seçmen AK Parti'yi çok ciddi bir eşiğe getirdi

Seçmen AK Parti'yi çok ciddi bir eşiğe getirdi
 

Şunu bir daha anladım ki; bu halk hizmete oy veriyor, bu seçimlerde de böyle oldu...ancak hizmete doyduktan sonra demokrasi demeye başlayacak ve önümüdeki yıllarda hizmet+demokrasi kazanacaktır.

Aslında normal bir gelişim süreci bu...bizim gibi gelişmekte olandan gelişmiş ülke kategorisine geçmeye çalışan bir ülke için normal bir seyir...çünkü herkes önce ekmeğine ve cebine bakıyor, sonra demokrasi diyor...çünkü demokrasi bilinci henüz oluşuyor.

Zaten hizmetin peşi sıra demokrasi gelişmezse, işte o zaman tek parti diktasına evrilirz ki, bu durumda top yekun telef oluruz, zira hizmeti verip "sus" da diyebilirler...

AK Parti çok ciddi bir eşiktedir...bu seçimlerdeki başarısını, halkın yarısı bizden yana ve biz bunu perçinledik diye düşünüp, yeni anayasa, kürt sorunu, demokrasi konusunda yan çizer ya da uzlaşmacı çözümler üretmezse, hizmetin üzerine demokrasiyi ekleyemezse, sonuç hiç hayırlı olmayacaktır. Çok fazla ihtimal vermemekle birlikte, Tayyip Erdoğan'ın, dönem dönem çelişkili ve ne olduğu belirsiz ideolojik yaklaşımları sürerse, Başkanlık hayallerine iyice kapılıp, yeni anayasayı rafa kaldırırsa, Türkiye sürdürülebilir bir demokrasiyi rüyasında görür.

CHP'ye söz etmeye bile değmez, işte ittire kaktıra gelinen yer ancak bu noktadır. 4-5 puanlık oy artışı da Kılıçdaroğlu'nun gelişi ile değil, Baykal'ın gidişi ile kazanılmıştır. Kılıçdaroğlu ve CHP'den ne köy olur ne kasaba!!

CHP, bu seçimlerde halktan "standart belgesi" almıştır, yüzde 25 standartını tescillemiştir, ağzıyla kuş tutsa CHP bu ülkede bu oy oranının üstüne çıkamaz...

Kasetler, MHP'nin işine yaramıştır, ahlaksızlık mağduriyet yaratır mı, yaratmıştır işte...bundan sonra belki film şirketi kurmayı düşünürler:) ancak mecliste bulunması gereken bir ideolojiydi, barajı aşması isabet oldu.

Bağımsızlar yani BDP diyelim, başarılıdır, meclise daha çok milletvekili sokmuşlardır...ancak Kürtlerin demokratik hak ve özgürlükleri yerine Kürt Milliyetçiliğine soyunurlarsa, o da Türk milliyetçiliğini tetikler ki bu terörün devam etmesi demek olur...umarım uzlaşmacı bir tavır takınırlar, barış dili ile meclste var olabilirler...

Sonuç olarak; halk görevini yapmıştır. Bundan sonra AK Parti'den demokrasiye yönelik adımlar beklemektedir...

 
Toplam blog
: 476
: 2331
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

Çok eskidendi ..