Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '09

 
Kategori
Siyaset
 

AKP halktan alıp halka mı dağıtıyor?

AKP halktan alıp halka mı dağıtıyor?
 

Seçimler öncesi tansiyon iyice yükseldi.

***

Başbakan devletin ve başbakan olmanın imkânlarıyla tüm mitinglerini adeta bedavaya getirirken, miting hazırlıklarını gittiği ilin resmi plakalı belediye araçlarıyla hallettiriyor.

“Benim memurum işini bilir” anlayışa ters bir durum yok ortada. Başbakanda Özal’ın, Menderes’in veliahdı olduğunu bas bas bağırarak söylemiyor muydu?

Ezici çoğunlukla iktidar olduktan sonra Anayasayı değiştirecek çoğunluğa sahibiz diyerek istediğimi yaparım imajı yerleştirmişti.

Her gittiği seçim meydanında şiddet daha da artıyor. Başbakanın konuştuğu dil halk tarafından beğeniliyor gibi sözler sarf edilse de ben başbakanı izlerken bir vatandaş olarak rahatsız oluyorum.

***

Devletin bakanı, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker seçimler öncesinde belki de kendi seçildiği bölgeye seçildiği günden beri ilk defa giderken; kendisine soru sormaya çalışan bir vatandaşa “artistlik yapma!” diyor.

Böyle başbakanın böyle bakanı!

Halk azarlanmaya alıştı bir kere kibarlık yapsan laftan anlamaz.

***

Pozantı Otoyolu açılışına Karayolları Genel Müdürlüğü personeli resmi kurum yazısı ile davet ediliyor. Çoluk çocuk çalışanlar otobüslere bindirilerek Ankara’dan Adana’ya açılışa gidiyorlar.

AKP’nin seçim şovu ve açılış bir arada devletin memurları ile yürütülüyor.

Başbakan Adana’ya devlete ait helikopterle gidiyor. Önce açılış yapıyor sonra AKP mitingi. Mitinge devletin uçağıyla helikopteri ile gitti diyenlere “ben devletin açılışına gittim” diyor.

***

Aydın’da AKP mitingi yapılıyor. Aydın Valisi, Aydın’a bir arpa boyu yardımı, yararı dokunmayan halk tarafından da pek sevilmeyen biri. Emeklilik günlerinden önce tatil şehri Aydın’da son günlerini geçiriyor. Vali imzalı bir yazı ile tüm resmi kurum amirlerini tören alanına çağırıyor. Tören AKP’nin töreni. AKP mitingi ile açılışlar nedense aynı meydanda birer saat arayla yapılıyor. Tesadüf tabi. Kötü düşünmemek lazım.

***

AKP devletin imkânlarından yararlanıyor. Devlet kim?

Herkesin sırtından toplanan vergilerle dönüyor devlet!

AKP halktan aldığını halka mı dağıtıyor?

Seçimlere az kaldı…

Ahmet Buğra TOKMAKOĞLU

Abtokmakoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..