Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '14

 
Kategori
Güncel
 

AKP için yükselme dönemi bitti.

AKP için yükselme dönemi bitti.
 

30  Mart 2014 günü Yerel Seçimler yapılacak...

Başbakan'ın 'iki büyük saldırı' olarak nitelendirdiği 31 Mayıs Gezi olayları ve 17 Aralık Operasyonundan sonra gerçekleşecek bu ilk seçimde, Millet her zaman yaptığı gibi tavrını ortaya koyacaktır.

AKP'nin üçleme teorisi  'faiz lobisi, dış mihraklar ve cemaat örgütü' iddialarını kabul veya reddetmek noktasında, Seçmenler medya-sosyal medya üzerinden aşırı derecede kararlı hale getirilmiştir. Taraflar ve güç envanteri aşağı yukarı belirlenmiştir. (Kararlı seçmenlerin tavrı nedeniyle, seçim öncesi anketler bize gerçeğe çok yakın tahminler sağlayacaktır.)

***

Hükümet yetkilileri Gezi olaylarından sonra anket sonuçlarını açıklıyor, AKP oylarının yükseldiğini özellikle vurguluyorlardı. 17 Aralık Operasyonundan sonra anket sonuçlarını açıklayacaklarını sanmıyorum. Çünkü hissedilebilir ve ölçülebilir bir oy kaybı yaşandığı kesin.

Gezi olaylarında 'dış mihraklar ve faiz lobisi'ne karşı fikir birliği ve kabul sağlanmıştı. Ancak 17 Aralık Operasyonunda AKP tek ayak üzerinde yakalandı. Gezi olayları AKP Koalisyonunda safları sıklaştırdı. Ancak 17 Aralık AKP bileşenleri içinde bir kavgaya dönüştü. Bu yüzden Parti içi  mutabakat olmadı, Milletvekili İstifalarını da beraberinde getirdi.

Velhasıl: Türkiye'nin gerilemesi geçicidir, sürçmedir. AKP'nin yükselme dönemi bitmiştir, en son girdiği seçimden daha fazla oy alabilmesi artık mümkün değildir. Bununla birlikte, AKP belediyesi Ankara düşerse 'Gerileme Dönemi'ne, İstanbul düşerse 'Dağılma Dönemi'ne ikisi birlikte olursa Çöküş Dönemine girmiş oluyoruz. İçinde bulunduğumuz dönem 'Duraklama Dönemi'dir.

Ak Parti artık bir çok seçmen için AKP olmuştur.

 

  

 
Toplam blog
: 22
: 4592
Kayıt tarihi
: 26.05.12
 
 

İktisat, Sosyoloji, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi... ..