Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mart '16

 
Kategori
Siyaset
 

AKP ile hayatımıza giren yeni bir kavram: Sağlam gerekçe yanlış işi meşru kılar

AKP ile hayatımıza giren yeni bir kavram: Sağlam gerekçe yanlış işi meşru kılar
 

İçki sigara zararlı. Yasaklıyorsun, kimse bir şey demiyor/diyemiyor. Çünkü gerekçesi sağlam, yani sonuçta doğru, içki ve sigara içmek zararlı. Bu nedenle gerekçe yasağı meşru kılıyor.

Cumhurbaşkanı film, roman, şiir gibi şeylerin içki sigara içmeyi teşvik ettiğini söyledi. Buna dayanarak bunları yasaklayabilirler. Oysa bunlar sanat. Yani sanat yasaklanır mı? Gerekçeyle evet.

Ağlama… İnsan ağlar tabii ki… Ama göstermelik (ve özellikle bazı şeylere) Madem ağlıyorsun şehitlere ağla… Yani ağlamayı da politika argümanı olarak kullanıyorlar ve normal görülüyor; çünkü gerekçe... (Ağlamaya itiraz olmaz. Hangi amaçla kullanılırsa kullanılsın) Hükümet bir kanunla ağlamayı mecbur edebilir; çünkü gerekçe, dünyada bu kadar acı varken… Türkiye’de kimse istemediği halde dayatmayla krala yas ilan edilmedi mi… Yine gerekçe, ölüm(itiraz edilemeyen)

Paralel yapı… Herkesi suçlar, tutuklar, içeri atarsın… Gerekçe hazır: Paralel yapı. Böyle bir yapı var mı, var; bitti… Hıristiyan papazı bile paralelci diye tutuklayabilirsin “Ne bileyim yardım ediyormuş”  Ellerinde “paralel” diye bir torba var ya ne bulursan içine at. Meşru; çünkü böyle bir yapı var.

Bizi kandırdılar… Bizi kandırdılar… Valla kandırdılar! Kim? Paralel yapı, PKK şu bu. Ne diyorsunuz siz diyen oldu mu? Muhalefet “Çocuk musunuz da sizi kandırıyorlar” dediyse de siyaset diye üstü örtüldü. Oysa böyle saçma sapan bir şey olamaz. Ne demek bizi kandırdılar!

Peki, niye halkın tepkisi olmadı. Çünkü dürüst adamı oynuyor. İyi çocuk katil olsa kimse inanmaz hesabı. Hatasını ortaya koyuyor. İnsanlar aldatılabilir diyoruz. Yine sağlam gerekçe yanlış işi meşru kılıyor. Sen beni aldattılar dediğin bu sözle Ergenekon davasında yüzlerce kişiyi hapse attın. Yine Çözüm Süreci dedin beni kandırdılar dediğin PKK ülkeyi silah deposuna çevirdi.

Kimse bunların hesabını sormuyor; çünkü beyler hatalarını açık yüreklilikle söylemişler “Beni kandırdılar” Madem öyle katil hatasını açık yüreklilikle söylesin affedelim!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..