Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '12

 
Kategori
Genel Sağlık
 

AKP'nin Sağlık Reformu: Teşhise kadar öleceksen git evinde öl!

AKP'nin Sağlık Reformu: Teşhise kadar öleceksen git evinde öl!
 

Performans Ayarlı Sağlık Reformu


Ankara Türkiye’nin kalbi derler Ankara’nın kalbi durduysa Türkiye ölmüş demektir.

Artık her birey şunu iyi bilmeli ki  sağlık güvenceniz sizi kurtaramaz çünkü, güvencesizsiniz.

Sağlığınızı kaybettiğinizde size ağrı kesici verilir ve evine  gönderilirsiniz. Ancak öncesinde de bir çok tetkik istenir. Tabi gide gele hastalığınızdan ve ya şiddetli ağrınızdan ölmez yaşayabilirseniz.

Hastanelerin sağlık ocaklarından farkı kalmamış gibi, kan tahlili ve idrar tahlilinden öte tahlillere veya tetkiklere ulaşabilmeniz zor neredeyse imkansız.

Düşünün ki ağrı içinde kıvranan ve artık hareket edemez durumda olan bir hastaya  yetmiş beş gündür yani iki buçuk aydır teşhis koyulamıyor. Onkoloji Dr. kendi hastanesinde MR. nin bozuk olduğunu bildiği halde ısrarla kendi hastanesinden MR istiyor. Durumun aciliyeti ve önemi anlatılıp ısrar edilince Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma  Hastanesinde MR çekilmesini  öneriyor. Oysa ,Yüksek İhtisas hastanesinde  MR CİHAZI YOK(muş).  Dikkat Lütfen! Onkoloji hastanesi Mr cihazı bozuk ve Mr cihazı bulunmayan Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma hastanesi.

(Metastaz durumu ile) Riskli hasta grubunda olan yakınımın karşılaştığı bu durum karşısında hepimiz şaşkınız. Risk taşıyan hastanın kemik sintigrafisi ise hastaneye müracaatından 2 ay sonra çektirilmekte.

Dört yıl önceki ameliyatla bağlantısı olabilir düşüncesiyle Gazi Üniversitesi Hastanesinden başlayan tetkik aşaması, Sağlık Bakanlığı Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara Onkoloji Hastanesi ve tetkik önceliği  için Ankara  Karayolları Devlet hastanesine kadar bir seyir izlemekte. Takibini yapan Dr.larsa  iki buçuk aydır tetkikten öte teşhis aşamasına gelememektedir. Bulguların kemik kanserini düşündürdüğü bu durumda, erken teşhisin önemi vurgulanan hastalık için ise, bize elimizi kolumuzu bağlamaktan başka bir seçenek sunulmamakta.

Çaresiz ağrı çeken hastamızı izlerken üzülmekte ve düşünmekteyiz.  

Başkentteki sağlıksızlık bu!

Çağ atlayan Türkiye’nin reformcu Sağlık Bakanlığı ise yaptıklarıyla övünmekte.

Prof. Dr.suz Hastaneler bırakan, Onkoloji hastanesinde bile  teşhis için bozuk Mr. ve  ağrılar için yeşil reçeteli ilaç veren Dr dan başka bir özelliği kalmayan ve olmayan hastaneler için ise  Reformcu Sağlık Bakanına iki laf etmekte bize düşmekte;  

Reformlar defolu ve kutlu olsun deformasyonlar !…

Vay halimize Vay!

nkurular@gmail.com

 
Toplam blog
: 47
: 832
Kayıt tarihi
: 27.02.08
 
 

Şiirlerim 1979 yılından bu yana yayınlanmakta. 50 ye yakın antolojide, 4 özel sayıda, edebiyat de..