Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '11

 
Kategori
Güncel
 

AKP’nin Trabzon listesi kaybetmeye mahkum!!

AKP’nin Trabzon listesi kaybetmeye mahkum!!
 

12 Haziran seçimlerine katılacak milletvekili adaylarının partilerince hazırlanan listeleri siyaset dünyasında deprem etkisi yarattı. 

Pek çok milletvekili koltuğunu kaybederken, şehirleriyle bütünleşmiş pek çok milletvekili de farklı şehirlerin seçim listesine kaydırıldı. 

Her partide her dönem yaşanan istifa sesleri, küskünlükler, kızgınlıklar, hayalkırıklıkları, üzüntüler ve moral bozuklukları bu seçimde daha şiddetli olarak karşımıza çıkıyor. 

Ülke genelinde dikkatimi çeken AKP’nin 8 yıldır en zor seçimi yaşayacak olması. 

AKP, yandaş medya ile gözdağı verilen büyük medyanın “zoraki” desteği ile aylar önceden seçimin favorisi olarak ilan edilse de, CHP’nin yoksullukla mücadele programıyla yakaladığı yükselişten hayli tedirginlik duyuyor. 

Önceki seçimlerde “laiklik-türban-darbe-muhtıra” gibi yapay gündemleri ustaca kullanan AKP, bu seçimde 20 milyona yaklaşan yoksul insanımıza sunulan alternatif siyasetler nedeniyle hayli terleyecek. 

CHP partiye çöreklenen ve “milli muhalefet” olarak belleklere kazınan “politbüro” takımını tasfiye ederek, partinin önünü açmada önemli bir atak gerçekleştirdi. 

CHP’nin tamamen siyasi bir hesaplaşmaya dönüşen ve amacından uzaklaşan “Ergenekon” davalarında tutuklu bulunan gazeteci Mustafa Balbay, uluslararası tıp değeri Prof. Dr. Mehmet Haberal ile işadamı Sinan Aygün’e listelerinde yer vermesi parti içi ve dışı çeşitli kesimlerden eleştiri alsa da, toplumu kapsayıcılık açısından doğru bir tercih olmuştur. 

MHP bu iki partiye oranla liste sıkıntısını en az yaşayan parti oldu. 

Eski sağ partilerden aldığı önemli isimlerle kadrosunu güçlendiren MHP, özellikle iç bölgelerdeki seçmenlerin desteği ile iddiasını sürdürmeyi planlıyor. 

BTP bağımsız adaylarla gireceği 12 Haziran seçimlerinden belki de en çok kazançlı çıkacak parti görünümünde. 

Her geçen yıl aldığı Kürt oylarını artıran BTP, ortaya koyduğu sokak ve alan eylemleriyle de enerjik siyasetin avantajlarından yararlanacaktır. 

Listeleri Trabzon yerelinde değerlendirdiğimizde en büyük sürprizin AKP’de yaşandığına kuşku yok. 

Trabzon’da AKP’nin en büyük zaafı, “temayül” yoklamalarında tabanın ısrarla istediği Ahmet Metin Genç, Ayşe Sula Köseoğlu, Muhammet Balta gibi adayların yok sayılmasıdır. 

AKP 8 yıldır başörtüsü/türban mağduriyeti üzerinden milyonlarca seçmenin vicdanını sömürdü ve bu sömürüyü oya çevirdi. 

Şimdi ise en güçlü olduğu, en az eleştirildiği hatta CHP’den yeşil ışık aldığı bir süreçte, Av. Ayşe Sula Köseoğlu gibi birikimli, örgüt tabanının sevdiği, milletvekilliği çoktan hak eden bir adayı, sırf başörtüsünden dolayı liste dışı bıraktı. 

Görünen o ki AKP ideolojileri ve inançları siyasette sadece araç olarak görüyor ve kullanıyor. 

Yerel önceliklere ve istemlere kulaklarını kapatan AKP elitlerine karşı tabandan bir oy tepkisinin gelmesi sürpriz olmayacaktır. 

AKP’nin Mustafa Cumur’u liste dışı tutması, bunun yerine yöre halkının çok az tanıdığı bir üniversite hocasını listeye koyması Akçaabatlı AKP seçmeninde hayalkırıklığı yaratmıştır. 

Elbette bu durum CHP’nin 2. sırasında bulunan Akçaabatlı İnş. Yük. Müh. Ali Türen Öztürk’ün şansını artırıyor. 

Akçaabat, Düzköy ve Tonya ilçelerinin yakından tanıdığı, istediğinde ulaşabildiği, sıkıntılarını anlatabildiği Ali Türen Öztürk, Mustafa Cumur’dan doğan boşluğu rahatlıkla dolduracaktır. 

MHP’nin 2.sırasına yerleştirilen Eski Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Denetçi Halil Memiş’in de Akçaabat Akçaköylü olması, AKP’nin sıkıntılı bir seçim geçireceğine işaret ediyor. 

Henüz ülkemiz ve şehrimiz seçim havasına girmedi. 

İlerleyen günlerde siyasal tablo daha da netleşecektir. 

 
Toplam blog
: 152
: 700
Kayıt tarihi
: 17.07.08
 
 

Trabzonluyum ve bu kentte yaşıyorum. Kamuda inşaat mühendisi olarak çalışıyorum. Resmi görevimin..