Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '11

 
Kategori
Siyaset
 

AKP pragmatizmi

AKP pragmatizmi
 

Rakibini özel şeyleri kullanarak yıpratmak AKP'ce de görüldü ki işe yaramıyor.


Gerçekten de... AKP kadar pragmatist olabilen bir siyasi iktidar Türkiye'ye gelmedi desek yeridir. Bunu son kaset skandalında bir kez daha gördük.  

Evet evet, daha bir hafta öncesinde MHP'yi sarsan kaset skandalını mitinglerde dibine kadar kullanan Erdoğan değil miydi?  

Ve Başbakan ile kurmayları ne oldu da son günlerde söylemlerinde geri adım attı ve sanki kendileri bu olaydan siyasi bir rant elde etmek istememiş gibi, böylesi bir olayın siyasi olarak kullanılmasının iğrençliğinden bahseder oldu?  

Hatta ve hatta, Bülent Arınç böyle bir şeye kalkışmanın şerefsizlik olduğunu söylemesi karşısında apışıp kalmadık mı?  

Apışık kaldık elbet, çünkü kasetlerin ortaya çıkışından beri mitinglerde ahlaktan ve erdemden bahseden o AKP ve genel başkanı değil miydi?  

Öyleydi ve hala öyle!  

Evet hala öyle, yani AKP'nin beyin takımı hala özel hayat falan takmaksızın olayın ahlaksızlığına inanıyor ve bunu MHP'ye karşı kullanmak için can atıyor.  

Ammaaaaa....  

Geri adım atmak ve söylemleri değiştirmek zorunda kaldılar, çünkü bu olayda MHP'nin mağdur konumuna düştüğünü ve bunun oylarını yükseltebileceğini gördüler!  

Gerçekten de bu süreçte, toplumun çeşitli kesimlerinden insanların ve medyanın büyük bir bölümünün, insanın özeline kadar giren gizli kameralara ve bunun arkasındaki iğrenç şebekelere tepki gösterdiği apaçık ortada.  

Hal böyleyken artık tipikleşmiş birşey olan AKP'nin söylemsel pragmatizmini bir kez daha görmemiz kaçınılmazdı.  

Sonuç olarak görüyoruz ki, AKP bir kez daha 'mış' gibileri oynuyor.  

 
Toplam blog
: 47
: 1149
Kayıt tarihi
: 24.11.10
 
 

Praksise düşünceden varan bir romancı, kültür eleştirmeni, otodidakt bir feylesof, yaşam gözlemci..