Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Şubat '12

 
Kategori
Siyaset
 

AKP siyasette niçin hep başarılı

AKP siyasette niçin hep başarılı
 

AKP Başarı Stratejisinin Sırları

AKP iktidara geldiği günden bu yana sürekli olarak demeç veren bakanlar ve vekiller birçok kez yanlış cümleler kursalar ve ifadelerde yanlışlıklar yapsalar da doğru yaptıkları önemli bilgilendirmeler var. Bunlar;

AKP’de koşuşan her bakan medyayı ya da söylediklerini destekleyecek sağlam verilerle ve bilgilendirmelerle konuşuyorlar. Yani her bakan konuştuğu konuyu iyi bir hafız gibi irdeliyor ve gelen sorulara hemen karşılık veriyor.

AKP’nin başarılarından biri de her kim konuşursa konuşsun asla başbakanla ter düşen ifadelerde bulunmuyor, o konuda gelen sorulara da sorunun esas muhatabı sayın başbakanımızdır, ya da başbakanımızla yapacağımız görüşmeden sonra kanun ya da yönetmelik yürürlüğe girecek ya da son kararımız şekillenecek şeklinde konuşuyorlar.

AKP’nin bakanlarının ya da grup başkan vekillerinin ortaya attıkları ve ya kamuoyuna tartışmaya açtıkları her konuda ön bir hazırlıkları var.

Tepkilere karşı önceden hazırlanmış alt yapı ve teknik destekleri var. Çoğu zamanda gücü tek başına iktidar olmaktan alıyorlar.

Her hafta başında ya da haftanın sonuna doğru sonraki haftanın gündemini değiştirecek önemli açıklamalarda bulunuyorlar, kanun teklifi veriyorlar, meclise yeni bir yönetmelik vb gündeme getiriyorlar.

Gündeme getirdikleri ya da sundukları her konuda iki önemli nokta dikkati çekiyor.

Bu noktalardan ilki esas yapmak istedikleri ya da yürürlüğe koymak istedikleri konu.

Diğeri ise esas konunun üzerinde tartışmayı engelleyecek ya da gündemde çok tartışılacak ama kararda etkili olmayacak ve konu saptırmaya yönelik sunu konular. Yani esas konu gölgesinde kalacak ama kamuoyunda uzun uzadıya tartışılacak konular.

Sonuçta esas konu onaylanıyor suni gündem konusu tartışılıp gidiyor.

AKP’de bakanlar ve grup başkan vekilleri arasında ağzı çok iyi laf yapan insanlar var.

Gündem sıkıştığında konu tükendiğinde devreye giriyorlar ve gündemi esas konudan uzaklaştırıyorlar.

Bir de kendi yarattıkları gündemi muhalefet üzerine yönlendirip muhalefeti suçlama ve polemik yaratma uğraşları var ki bu sistemi harika bir şekilde yapıyorlar.

Muhalefette ise sadece 2 grup başkan vekili sürekli olarak polemik yaratma ya da hükümetten birilerinin söylediklerini eleştirme şeklinde konuşuyorlar. Muhalefette başka konuşan yok.

Bu durumdaki bir iktidar da böyle bir muhalefetle daha çok uzun yıllar başarılı bir şekilde ülkeyi yönetmeye devam eder.

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..