Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Şubat '12

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Dev Türkiye ekonomisi yalanı

Dev Türkiye ekonomisi yalanı
 

 

Büyüyen ve Gelişen Türkiye Yalanı ve Küçük Amerika

Türkiye rakamlara göre büyüyen ve  gelişen bir ekonomiye sahip olarak ifade ediliyor.

Göstergeler ekonomik krizde olmadığımızı gösteriyor.

Enflasyon %10’un altında.

Yine de az bir cari açık var. Yani sattığımızdan daha fazlasını yurt dışından satın alıyoruz.

Turizm gelirleri artıyor. Her yıl Antalya başta olmak üzere Rusya’dan gelen yengelerin sayısı hızla artıyor. Birkaç yıl içinde Antalya’da 10 çocuktan 2-3 tanesi Rus-Türk Melezi olacak.

Gelecekte Rusya’dan gelen turistler için Rusça bilen tercüman sıkıntısı olmayacak. Melez çocuklar hem Rusça hem de Türkçe bildikleri için Turizm sektöründe müthiş bir patlama yaşanacak. Turizmde kurtuluş Rus-Türk melez çocuklarda

Sanayi ihraç ediyor.

Ham maddeyi demir, bakır, linyit vb. olarak ihraç edip mamul maddeler (Tv, buzdolabı, dvd vb.) olarak satın alıyoruz. Böylelikle sanayimiz çok gelişiyor.

Otomotiv sektörü müthiş; Yerli otomobilimiz yok ama her yerde yerli yabancı otomotiv acentalarımız ve fabrikalarımız var. Bu yetmiyormuş gibi bir de yer gök lüks otomobillerle dolu. Sonuç otomotiv sanayi gelişiyor.

Tarım ve gıda sektörü müthiş bir gelişim içinde. Gıdada kontrol sistemi müthiş.

Bakteri bulaşan etleri hamburger ekmeği arasında antibiyotikli sütleri son derece besleyici olarak yağ, yoğurt, ayran ve süt olarak, ilaç kalıntısı olan sebze ve meyveleri yurt dışından geri getirip yurt içi pazarda satarak, ithal inek, dana, öküz, koyun getirerek, GDO’lu mısır ve soyaları ham madde olarak alıp yumurta, tavuk ve besi sanayinde kullanarak, yurt dışından buğday tohumluğu ya da buğday çeşitleri satın alıp Türkiye’de çoğaltıp yerli üretim olarak sunarak, çok gelişmiş bir gıda ve tarım sektörüne kavuştuk.

Tarımsal ekonomi ve gıda sektöründe müthiş gelişmeler sağlandı.

Çiftçinin yüzü gülüyor. Çünkü hiçbir şey yetiştirmiyor, boş boş kahvede oturmak daha iyi en azından yorulmuyor, üzülmüyor.

Mazota, gübreye, ilaca tohuma %500’lere varan zamlarla tarımsal üretim gerçekten çok gelişti. Hibrit tohum sektörü müthiş bir ilerleme sağladı. Her yer yerli tohumcu firma ile doldu taştı. Hatta yurt dışına bile gidip gelmeler ve satışlar arttı.

İsrail’den ya başka bir ülkeden tohumları alıp yerli tohum diye satınca hem ihracat hem de ithalat gelişti.

Herşeyden vergi alınıyor.

Yediğimiz ekmekten, içtiğimiz sudan, çektiğimiz sifondan sudan, suyun gittiği kanalizasyondan, evin önündeki lambadan, evden.

3-5 yıl içinde vergilendirmeyen hiçbir şeyimiz kalmayacak.

Amerikan ithal ekonomi ve maliye bakanı ile Avrupa bakanı sayesinde küçük Amerika olduk. 

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..