Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Akrabalarım

Akrabalarım
 

canlarım


Selamlar.

Sizlere hemen ayağımın tozuyla bu bloğu yazıyorum.

Bugün; bizim akrabalarla gülüşüp, oynaşıp, yiyip içme günümüzdü. Akrabalarla kastım şu; iki tane halam, iki tane teyzem, annemin amca kızı, teyzemin gelini ve bizim şirin çocuklarımız...

Ayda bir defa birbirimizle görüşme kararı almıştık çünkü o kadar uzaklarda oturuyoruz ki; ikide birde gidilecek gibi değil. Hatta bazı zamanlarda sadece bayramlarda görüşüyorduk, söylemesi ayıp!

Neyse lafı fazla uzatmayacağım. Bugün de sevgili anneme gittik. Annem 60 yaşında olmasına rağmen bir güzel mönü hazırlamış ki; bu mönüden bir tatlıyı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Tatlının adı yok, ben bu tatlıya ANNE TATLISI diyeceğim.

1. 300 gr. tel kadayıfı, 1 bardak sıvıyağ ile pembeleşinceye kadar kavuruyorsunuz.

2. Kavrulmakta olan tel kadayıfa, yarım su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı dövülmüş ceviz ilave ediyorsunuz.

3. Ayrı bir yerde, 1 kg süte, bir buçuk su bardağı şeker, 7 kaşık un ve bir paket vanilya ekleyip, muhallebi hazırlıyorsunuz.

4. Hazırlanan muhallebiye, 1 paket toz krem şantiyi de ekliyorsunuz.

5. Dikdörtgen şeklindeki borcama önce tel kadayıfları, sonra muhallebiyi, en üste tekrar tel kadayıfı serip, buzdolabına soğutmaya alıyorsunuz.

En sununda karşınıza öyle enfes bir tatlı çıkıyor ki; şaşıracaksınız! Hem yapımı kolay, hem malzemesi az, hem ekonomik hem de ilginç doğrusu... Yani ilginç derken, herkesin sık yapmadığı bir tatlıdır eminim.

Anneciğimin mönüsündeki açma börekleri, etli pufları yedikten sonra bir gır gır bir şamata akşamın nasıl olduğunu anlamadık. Günün sonunda içilen o taze kahvenin tadı ise damağımızda adeta iz bıraktı. Bunun için Sevinç'e ayrıca teşekkür ediyorum.

Biz akrabalarımızla işte böyle bir aktivite yapıyoruz. Akrabalarınızla göşemeyenler varsa, onlara şiddetle böyle birşeyi tavsiye ederim.

Çalışanlar varsa, pazar akşamları veya cumartesi akşamları olabilir. Maksat biraraya gelmek, dertleşmek olsun...

Unutmadan yazayım; biz ortaya para da koyduk, zaruriyet olsun diye... Hem birikmiş parayla bir ihtiyacımızı gideriyoruz hem de ev sahibine yük olmamış oluyoruz.

Size övünmek gibi olmasın ama gelişmiş toplumun, gelişmiş akraba örneğini sundum. Birbirleriyle küs olanlara bir ibret olsun bu yazım...

İnanın bana; küseceğimiz en son kişiler akrabalarımızdır!

Bugün varız, yarın yokuz, lütfen herkes akrabalarına sahip çıksın...

Akrabalarınızla ziyaretinizin bol olacağı günler diliyorum.

Sevgiler,

 
Toplam blog
: 71
: 1912
Kayıt tarihi
: 15.11.09
 
 

32 yaşındayım, evliyim ve yakışıklı bir oğlum var. Profosyonel pilates eğitmeni ve besin destek ü..