Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '08

 
Kategori
Astroloji
 

Aladoğan = Koç Burcu 1. bölüm

Aladoğan = Koç Burcu  1. bölüm
 

Bahar geldi, doğanın bilge döngüsünde tazelenin.


( 21 Mart-19 Nisan )
Ağaçların çiçeklenme döneminde dünyaya gelen insanların hayvanlar alemindeki totemi aladoğan, bitkiler alemindeki totemi yabani hindiba, madenler alemindeki totemi ateş opalidir. Bu dönem ağaçların çiçeklenme dönemi ve doğunun koruyucu ruhu Wabun'un ilk ayıdır. Bu dönem doğanların uğurlu renkleri sarı, kabileleri Fırtına Kartalı'dır.

ATEŞ OPALİ

Opal taşı kuvars gibi su karışımlı bir silisyum-dioksit bileşimidir. Volkanik bölgelerdeki oyuklarda ve bazı toprak katmanlarında rastlanabilir. Sıcak su kaynakları yakınlarında, taşlaşmış bitki kökleri arasında da bulunabilir.Çok değişik renklerde görülebilen opalin yüzeyi cam pırıltısında ya da mum matlığında olabilir. Gözenekli olduğundan kolayca renk değiştirir. Bazen belirgin bir neden olmadan çatlar ve suyunu dışarı vurur. Doğada kare biçiminde bulunan opale "harlequine" adı verilir ve opallerin içinde en değerli ve ender rastlanan türüdür.Eskiden opal umut sembolü sayılır, bu taşı üstünde bulunduranların görülmez olacağına inanılırdı. Ateş opalin rengi, güneşin doğuşu ve batışındaki renklere benzetlir. Güneşin, ayın, ateşin gizil güçleriyle ilişkisi olduğu öne sürülür.

Romalılar devrinde opal soyluluğun simgesiydi. Çok değerli bir opal taşına sahip olan Romalı bir senatör söylendiğine göre taşı Marcus Antonius'a vermektense sürgüne gitmeyi yeğ tutmuştu. Öyküye göre Marcus taşı Kleopatra'ya hediye etmek istiyordu.

Fransız Kraliyet tacı ve Viyana Kraliyet arması da o devirlerde opal taşıyla süslenmişti. İngiltere'de bir aralar opal taşının uğursuz olduğu söylentisi çıkmış, uzun süre İngiliz dili konuşulan ülkelerde bu inanç geçerliliğini korumuştu. Son zamanlarda opal İngiltere'de yeniden aklanıp gözde taşlar arasına girdi.Opal taşına Amerika'nın her yerinde rastlanabilir, ancak gerçekten değerli olanları yalnızca ülkenin kuzey batısında bulunur.

Opalin bol bulunduğu ülkeler Macaristan, Meksika ve Avusturalya'dır. Siyah opallerin çoğu Avusturalya kökenlidir. Süt gibi saydam olanlar Meksika'dan gelir. Bazı opaller suya değince, bazıları da sudan çıkarılınca pırıltısını yitirir. Saydam bir opal taşını parmağınız arasında yuvarladığınızda taştan adeta küçük bir yıldız yağmuru saçılır.

Aladoğan insanlarına da taşları gibi sözcüğün somut ya da soyut anlamıyla sıcak ve sürekli bir gerilimin olduğu yerlerde rastlanabilir. Bu burcun insanları sıcağı ve güneşi severler. Yoğun hareket olan yerlerden, fiziksel, duygusal ve ruhsal enerjilerinin böyle yerlerde zorlamasından hoşlanırlar.

Taşları gibi onlar da çok gözeneklidir.Yanlış düşünce ya da yanlış insanlarla bağlantı kurdukları zaman çabucak üzülür dertlenirler. Çok açık yürekli insanlardır, her yeni düşünce ve görüşü benimseyip eyleme geçmeye hazırdırlar.. Bazen sonradan kendileri için zararlı olacak işlere de kalkışabilirler. Eğer yanlış bir ortamda ve çok yüksek bir gerilim altında kalırlarsa tıpkı taşları gibi çatlar, kendilerine ateş ve pırıltı veren yaşam güçlerini kaybederler. Taşları gibi ya durmaksızın çevrelerine ateşli bir enerji yayarlar ya da içlerindeki ateşin parladığı zamanlarda şimşek gibi çakarlar.

Sürekli ve düzenli bir alevle " harlequine" taşına benzeyenleri de vardır.

Üç türden hangisine benzedikleri, damarlarnda akan yaşam ateşini dizginlemeyi ve istedikleri biçimde kullanabilmeyi nederece öğrendiklerine bağlıdır. Enerjisini sürekli denetim altında tutabilen bir Aladoğan- İnsanına çok ender rastlanır. Böyle kişiler çevreleri için çok değerlidirler çünkü yalnızca yeni tasarıları yaşama uygulamakla kalmaz, enerjilerinin yardımıyla işleri düzgün biçimde yürütmeyi ve ayakta tutmayı da başarırlar.

Aladoğan -İnsanları tıpkı taşları gibi ufukta beliren her yeni düşünce için bir umut kaynağıdırlar. Düşünceleri yaşama geçirmektebir katalizör rolü oynarlar. Taşları gibi güneş ve ateşle bağlantıları vardır. Fırtına Kartalı kabilesinden olduklarından bu bağlantı güçlüdür.

Kişisel duygularının bir simgesi gibi olan ayla ilişkileri işlerini biraz zorlaştırsa da, enerjilerini doğru kullanmayı öğrenmek için buna gereksinimleri vardır. Aladoğan İnsanlarının ateşi genellikle diğer insanlardan daha güçlü ve yoğun olan duygu dünyalarından gelir. Fakat açıklığı, berraklığı sevdikleri için kendilerinde ve başka kişilerdeki karmaşık duygular onları korkutur.

" Ağaçların Çiçeklenme Dönemi"nde ilkbaharın birinci ayında geceyle gündüzün eşitlendiği dönemde dünyaya geldiklerinden enerjileri çok coşkundur. Bu mevsim onlara hızlı bir gelişim ve değişim enerjisi armağan eder. Bu nedenle büyük bir uyum yeteneğine sahip gibi görünseler de çok sık düşünce değiştirir ve daldan dala sıçrarlar.

Devamı gelecek haftaya..

 
Toplam blog
: 103
: 2248
Kayıt tarihi
: 26.07.06
 
 

 Hacettepe Üniversitesi'nde Psikoloji okudu. İ.Ü. Gazetecilik mezunudur. Öğrencilik yıllarında İn..