Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '07

 
Kategori
İlişkiler
 

Aldanırım...

Aldanırım...
 

Sabahları en sevdiği şey müzik dinlemekti. Sürünerek kalktığı sabahlarda bile ilk işi, evini, müziğin o ruhuna dokunan sesiyle dolduran nesnenin tuşuna basmak olurdu. Bir de şarkı tutardı hemen. Ve tuttuğu şarkı, “ayrılık” şarkısı bile olsa, eğer yüreğine dokunacak kadar güzel anlatılmışsa, önemli değildi; günü iyi geçecek demekti.

Bu sıralar genellikle dördüncü şarkıyı tutuyordu. Bunun son zamanlarda dört köşe, yani keyifli olmakla bir ilgisi olabilir miydi? Olabilirdi… Arkadaşlarıyla kordonda hoş bir gece geçirmişlerdi ve her arkadaş gecesinin sonunda olduğu gibi geç yatmıştı. Sabaha sürünerek uyanırken, geceden kalma bir keyfi yaşıyordu; gri hücrelerinden gelip yüreğinde çiçeklenen… Ve yine şarkılardan fal tutarak başlamak istiyordu güne. Ama değil dördüncü şarkıyı beklemek, bir şarkı bile dinleyecek zamanı yoktu bu sabah. Gri rengi sevmezdi, beynin düşünebilen “gri” hücreleri hariç ki yine işe yaramışlardı. Onun aklı bir karış havadayken, onlar düşünmeye devam edip bilgileri değerlendirmişlerdi ve “tuşa basınca, sonraki şarkıyı dinleyebiliyorsun” diyorlardı. Yaşasın teknoloji! Zaman kazanmasını sağlamıştı yine.

Ve dördüncü şarkının tınısı duyuldu; “Aldanırım” diyecekti Yaşar. Olacak iş miydi şimdi bu! İçi cız etti. Yüreğinin en derinlerinde saklı olan, o hoş, güzel insanı anımsadı. Onun “ biblo” yüzünü, “seni seviyorum” diyen sesini… O güzel aldanışını…

Yaşar da öyle diyordu; “Aldanırım
aldanırım
aldanırım ben sana”

O gün bir türlü şarkının kalan sözlerini anımsayamamışlardı da “aldanırım ben sana” deyip durmuşlardı. Aslında onlar için gerçek olan tek cümle de buydu zaten; birbirlerine aldanmışlardı. Kadın “ama ben ona aldandım, o bana değil” diye düşündü. Yine de, yüreğinde sakladığının güzelliğini bozmak istemedi; "aldanayım varsın, güzel bir aldanıştı" diye düşündü. En azından şimdi anımsarken bile mutlu oluyordu.

“Hatırlarım hiç gidemem deyişini

Hatırlarım erken ölürüm deyişini”

Sanırım o gün, yüreğinde çiçeklenen güzelliği bozmak istemeyen gri hücreleri, özellikle unutturmuştu şarkının kalan sözlerini; iyi de yapmıştı… Bazen gerçekten işe yarıyor şu gri hücreler, hayatımı maviye dönüştürüyor diye düşündü kadın ve gülümsedi.

Sonra; şarkıyı dinledi sonuna kadar ve işe geç kaldı.

 
Toplam blog
: 210
: 3227
Kayıt tarihi
: 29.03.07
 
 

Yazmak... Öyle güzel, öyle hoş ve öyle derin bir eylem ki!.. Olmazları bile oldurabiliyorsun. "Ke..