Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '09

 
Kategori
Futbol
 

Alex: Şeriff'i ben vurdum

Alex: Şeriff'i ben vurdum
 

Dün akşamki Fenerbahçe ve Galatasaray’ın maçlarının değerlendirilmelerine bakıldığında, Fenerbahçe’nin Sheriff karşısında sergilediği oyunu beğenen tek bir yorumcunun bile olmadığı görülmekte. Dahası, bir anket düzenlense, bu oyun tarzını beğenen tek bir Fenerbahçelinin çıkmayacağı da açık. Çünkü sergilenen futbol deyim yerindeyse tamamen sonuca yönelik.

Öte yandan Galatasaray’ın oyununu, Sturm Graz 1-0 öndeyken bile beğenmeyen bir yorumcuya, gazetelerden okuduğumuz, televizyonlardan izlediğimiz kadarıyla rastlayamazsınız. Galatasaray taraftarı da takımının bu oyunundan hoşnut görülüyor. Çünkü göze oldukça hoş gelen, seyir zevkini tam anlamıyla kamçılayan türden bir futbol sergilenmiştir.

Fenerbahçe’nin Denizli’de şampiyonluğu, görselliği muhteşem olan o trajik maçın ardından Galatasaray’a armağan ettiği günden itibaren Daum, sanki daha sağlamcı, ayağa oynayan ve sonuna kadar inatçı mücadeleyi hiç bırakmayan Alman ekolüne acil iniş yapmış gibi görülüyor.

Galatasaray’ın yabancı sahada 3-1 aldığı Panathinaikos maçını gözünüzün önüne getirirseniz, 1-1 berabere kaldığı Sturm Graz maçının ne değin seyir zevkine yönelik bir oyun olduğunu anlayabilirsiniz. Söz konusu maçta sade vuruşlarla sonuç alınabilecekken örneğin Elano ve Baros’un zihinlere kazılmaya yönelik görselliğe hitap eden gol girişimleri, yürekleri hoplatmaya yetmişti. Ancak, gerçekten zevk veren ikinci maçta orta sahanın rakip oyuncular tarafından, kaybedilen her topta nasıl kat edildiğini görmek de gerekir.

Fenerbahçe ve Galatasaray, oynadıkları sistemler itibariyle, çoğu yorumsuların tersine Avrupa’nın üst düzey sayılabilecek takımlarının bile ötesinde bir anlayışa sahipler. Bu anlayış ile parasal kazanımları çok daha fazla olan Süper lige daha çok sarılacaklarını, karşılaşacakları onuncu haftada sergileyecekleri futbol ile de göstereceklerdir. Bu oyun tarzında seyir zevkinin değil ama olumlu sonucun her iki tarafın futbolcuları, taraftarları ve yöneticileri tarafından kutsanacağı, memnuniyetle karşılanacağı da açıktır.

Bahse konu sonucu ise, ne yorumcular, ne taraftarlar ne de yöneticiler etkileyemeyeceklerdir. Hemen tüm gazetelerimizde yer alan hangi takımın yedi de yedi yapacağına yönelik anketlerde Galatasaray’ın verilen desteklerle açık ara önde olması, bugün yedide yedi yapan takımın ismini ve yaşanılan sonucu değiştirmemiştir. Mücadele, kazanma hırsı, düşünce kıvraklığı, galibiyete inanma ve dostluğun getireceği yardımlaşma duygusu ile sadakat, bu maçın olası sonucunu çok etkileyecektir.

Sheriff'i vuran Alex, Cimbomu da vurma çalışmasına çoktan başlamıştır.

 
Toplam blog
: 340
: 1591
Kayıt tarihi
: 10.03.08
 
 

Basınla ilgili bir kuruluşda çalışmaktayım. Uzun yıllar basınla ilgili konularda danışmanlık yapt..