Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '07

 
Kategori
Haber
 

Alinur Velidedeoğlu ve You Tube kampanyası

Alinur Velidedeoğlu ve You Tube kampanyası
 

Değerli blog yazarları son günlerde değerli büyüğümüz reklam sektöründe marka olmuş Alinur Velidedeoğlu bir kampanya başlattı. Bill Hayes ülkemizde uyuşturucu ile yakalanmış ve hapiste yatmış. Oliver Stone bu olayı abartarak Geceyarısı Ekspresi adlı bir film yaptı. Filmde Bill Hayes'e hapishanede kötü muamele yapılıyor. Film gösterildiği yerlerde ilgi gördü. Ülkemiz açısından iyi olmadığı söylendi.

1999 yılında Alinur Velidedeoğlu , Bill Hayes ile tesadüfen karşılaşmış sohbetlerini kaydetmiş. Ünlü kanallara gittiğinde göstermemişler. You Tube adlı paylaşım sitesinde yayınlamaya başlamış. Belli sayıda seyredilince video ön sayfaya çıkacakmış. İmajımız kurtulacakmış. Alinur Velidedeoğlu film yüzünden ülkemizin yaklaşık 50 milyar dolar turizm kaybı olduğunu akşam söyledi.

Ben kendi adıma böyle bir kampanyaya katılmayacağım. Gerekçelerim :

1-Madem hapishane filmlerinden insanlar etkileniyorlar, Hürkan, Esaretin Bedeli, Kardeş Gibiydiler (Islahevi ve olay gerçek) filmlerinde ABD'ye karşı, Spy Game filminde Çin'e karşı olumsuz etkilenmemiz gerekmez mi?

2-Turizmin sorununun gerçek nedeni acaba otellerimiz ağzına kadar dolu olsa da para harcamayan turistler olabilir mi? Ülkeyi baştan başa otostopla dolaşan turistler var mı? Zengin turistleri ülkemize getirecek projeler yapılmış mı?

3-Kampanya hedefine ulaşırsa vicdanlarımız rahatlayacak mı? Bu ülkede geçmişte hapishanelerde işkence yapılmamıştır diye göğsümüzü gere gere dolaşabilir miyiz?

Tamam kampanya hedefine ulaştı ülkemizi rahatlattık imajımızı kurtardık. Bu ülkede yabancılara işkence yoktur dedik. Peki ya kendi vatandaşlarımız. Değerli blog yazarları bu ülkede binlerce kişi işkence görmedi mi? Alparslan Türkeş'in bile tırnaklarının söküldüğü, Tarık Akan gibi sanatçının işkence gördüğü bir ortamdan geçti ülkemiz. Hiçbir güvenlik mensubunu suçlamıyorum. Çünkü o zamanın şartları oydu. Benim kızdığım bu olayları neden kabul etmek istemediğimiz. Evet kötü olaylar oldu. Ülkenin her kesimi zarar gördü. Blog yazarlarımız arasında bile zarar gören büyüklerimiz var. Sanki bu ülkede geçmişte kötü olaylar olmadı herşey iyiydi. Güllük gülüstandı. Yabancılar uydurup uydurup çekiyor.

Son sözümü Sayın Velidedeoğlu'na söylemek istiyorum. Ülkenin kötü günler yaşadığı 80 öncesi günlerde neredeydiniz?

 
Toplam blog
: 150
: 2951
Kayıt tarihi
: 14.01.07
 
 

1975 Aydın doğumluğum, bir Ege sevdalısıyım. Dostluğa, arkadaşlığa önem veririm...