Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Alışveriş merkezinde bayan tuvaleti sorunu

Alışveriş merkezinde bayan tuvaleti sorunu
 

Alışveriş merkezinde bayan tuvaleti sorunu yalnızca kadınların değil, erkeklerin de sorunu, çünkü bayan tuvaletlerinin yetersizliği nedeniyle uzun süre içeride kaldıklarında kapıda bekleyen erkeklerdir.

Bugün alışveriş merkezlerinin en kalabalık olduğu Cumartesi günü, Ankara’nın en büyük alışveriş merkezi, her katta tuvaletler var, bay ve bayan tuvaletleri yanyana. Erkekler tuvalete girdiklerinde kısa sürede çıkıyorlar, bayan tuvaletine girenler ise uzun sürede çıkamıyorlar, çünkü içeride kuyrukta bekliyorlar, biz de kapıda bekliyoruz.

Dışından bakılınca veya içinde dolaşınca ne kadar güzel alışveriş merkezleri yapmışlar diyoruz ama ayrıntıların bu kadar iyi olmadığını sorunları görünce anlıyoruz.

Alışveriş merkezlerini tasarlayanlar buralara geleceklerin çoğunluğunun kadınlar olacağını düşünmeyecek kadar dünyadan kopmuş mudur?

Kadınların tuvalete girmeleri için daha çok nedenleri olduğunu ve tuvalette kalma sürelerinin erkeklere göre daha uzun olacağını bilmeyecek kadar kadınları tanımazlar mı?

Tuvaletler için daha geniş yer ayırırsak, birkaç dükkan daha az kiralanacak diye mi düşünüyorlar?

Kısacası Ankara’nın en büyük alışveriş merkezi, bir Cumartesi günü bayan tuvaletlerinin yetersizliği nedeniyle sınıfta kalmıştır, haberleri olsun. Aynı durum kalabalık tüm alışveriş merkezleri için aynıdır. Bir alışveriş merkezinin bundan daha kötü bir reklamı olamaz.

Çözüm:

Alışveriş merkezlerinde bayan tuvaletlerini sayısı en kalabalık saatlerindeki gereksinime göre yeniden hesaplanmalıdır. Basit bir hesapla şu andakinin 3 katına çıkartılmalıdır.

Ankara, 23 Şubat 2008

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..