Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '17

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Alkali diyet nedir?

Alkali diyet nedir?
 

Alkali Diyet


Günümüzün popüler zayıflama diyeti olan alkali diyet, çoğu insanın dikkatini çekmektedir. Peki, alkali diyet nedir? Besinler vücudumuzda sindirime uğradıktan sonra hücrelerin kimyasını asit ya da alkali değere çevirmektedir. Alkali, asitleri yok eden bir madde olup, besin yoluyla vücudumuza alırız. Örneğin limon asidik bir meyvedir ancak sindirimden sonra alkali etki bırakır. Sindirim yapıldıktan sonra hücrelerimizi alkali değere doğru yönlendiren bir beslenme tarzına ‘alkali beslenme’ ya da ‘alkali diyet’ denir. Sağlıklı bir yaşam standardı oturtulmasına yardımcı olan bir beslenme tarzıdır. Vücutta asit ile alkali arasındaki dengeyi sağlayarak zararlı artık grubundaki asidin etkisini minimize etmek, yağ depolarındaki asidi harekete geçirir. Yağın enerjiye dönüşmesini sağlandığı için dolaylı da olsa kilo vermeye yardımcı olur.
Sebze ve meyve ağırlıklı beslenerek vücudumuz alkali olur, fazladan enerji alımı da kısıtlandığı için kilo kaybı sağlanır. Et, süt, şeker, kafeinli içecekler, alkol, yapay ve işlenmiş gıdalar gibi besinleri tüketmemek ve daha fazla taze meyve ve sebze, kuruyemiş tüketerek vücudun pH seviyesini dengede tutmak diyetin temelini oluşturur. Yapılan araştırmalarda et ağırlıklı beslenen bireylerin Beden Kitle İndeksleri yüksek, bitkisel beslenenlerinki ise daha düşük çıkmıştır. Yarı bitkisel beslenenler de 2. sırada yer almıştır. Başka araştırmalarda ise aynı kaloriler alınmasına rağmen, daha fazla bitkisel ve antioksidan bakımından zengin besin tüketen insanların daha düşük Beden Kitle İndeksine sahip olduğu görülmüştür.
Alkali diyetinize yardımcı olacak bitki çaylarını, taze sıkılmış meyve sularını ve alkali su tüketebilirsiniz. Alkali diyet, sindiriminizin gelişmesini sağlarken aynı zamanda bağışıklık sisteminizin de güçlenmesini sağlayacaktır. Alkali diyette rafine şeker tüketmek yoktur. Bu kurala sadık kalırsanız, cildiniz daha genç kalır. Yaşlı görünüme sahip kişilerin kan şekerlerinin daha yüksek değerlerde olduğu bilinmektedir. Şeker ile cilt elastikiyeti arasında bir ilişki olduğu unutulmamalıdır.
Alkali diyet ilgili diğer bir husus ise hakkında ne yazık ki çok fazla çalışma yapılmadığı için bilgilerin sınırlı olmasıdır. Yalnız unutulmamalıdır ki, insanların metabolik özellikleri aynı olmadığı için kişi kendisine özel bir diyet yapmalıdır.

Kaynak
http://isinsayin.com/alkali-diyet-nedir/

 
Toplam blog
: 13
: 2060
Kayıt tarihi
: 01.03.16
 
 

Işın SAYIN, Yugoslavya ve Bulgaristan göçmeni bir ailenin kızı. 08.12.1975 tarihinde ailesinin ta..