Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '14

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Alkali Diyeti nedir? / Alkali Diyeti vücudu nasıl etkiler?

Alkali Diyeti nedir? / Alkali Diyeti vücudu nasıl etkiler?
 

alkali diyeti


İnternet ve televizyonlarımızdan Ahmet Maranki aracılığıyla duyduğumuz alkali diyeti sağlıklı bir hayat sürmek için beslenme şeklini oluşturmaktadır. Bugün makalemizde sizlere alkali ve asidik besinler ve özellikleri, alkali diyetin insan üzerindeki etkilerini ve diyetin nasıl yapılması gerektiğini anlatacağız. Hayatımızda yaptığımız yanlış beslenme nedeniyle vücudumuzda asidik besinler birikmekte ve hücrelerime birçok zarar vermektedir. Bu nedenle hücrelerde meydana gelen asidik atıklar tamamen atılamadığı için tükettiğimiz besinler hücreler tarafından tamamen enerjiye dönüştürülemeyip, yağ olarak depolanmaktadır. Yağların vücudumuzda bu şekilde depolanması da kilo sorunlarını beraberinde getirmektedir. Vücuttaki asidik atıkları tamamen vücuttan atmak için alkali olarak beslenmek gerekir ve bunun için alkali diyeti uygulanmalıdır.

Alkali diyeti %20 asidik,%80’i ise alkali besin içermektedir. Bu şekilde beslenme sayesinde insan vücudu hücreler için dengeli bir ph derecesine ulaşmış olacak ve vücudun tüm fonksiyonlarını en iyi şekilde kullanmasını sağlamış olacaktır. Sağlıklı bir şekilde yaşamayı ve zayıflamayı hedefleyen diyet 21-28 gün sürmektedir. Diyet listenizi alkali ve asidik besinler listesini elinize alarak hazırlayabilir veya hazırlanmış diyetleri uygulayabilirsiniz. Diyeti uygularken en son öğününüzün akşam saat 19.00 a kadar olmasına dikkat etmelisiniz. Diyet listeniz içerisinde bulunana sebzeleri çiğ olarak veya haşlayarak tüketmeniz önerilmektedir. Alkali diyeti listenizdeki yemeklerinizi pişirirken kullanacağız yağ çeşidi ise zeytinyağı veya ayçiçeği yağı olmalıdır.

Diyet süresince vücudunuzda bulunan asidik atıkların daha kolay bir şekilde atılabilmesi için yemekleriniz, günlük hayatınızda veya çaylarınızda kullanacağınız suyunuzda alkali diyeti gibi alkali olmalıdır. Sizlere vereceğimiz alkali su tarifi sayesinde normal bir suyu rahatlıkla alkali haline getirebilir ve bu sayede vücudunuzun temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Normal bir suyu alkali yapabilmek için 2 litre su içerisine 1 tatlı kaşığı karbonat eklemelisiniz. Şu an elinizde karbonatlı su yani alkali diyeti için tüketebileceğiniz alkali su bulunmaktadır. İçilmesi daha kolay olması için içerisine bal veya limon ekleyebilirsiniz. Diyet boyunca suya ihtiyaç duyduğunuz her an hazırladığınız bu suyu kullanabilirsiniz.

alkali diyeti

Alkali diyet listesi günlük program: http://diyetlerim.org/alkali-diyet-listesi/

 
Toplam blog
: 12
: 9322
Kayıt tarihi
: 12.01.14
 
 

Zayıflama ve spor delisi bir de BJK aşığı... ..