Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '14

 
Kategori
Deneme
 

Allah’a inanmayanların da zor durumlarda rahatlamak adına dua benzeri bir şeyleri olmalı

Allah’a inanmayanların da zor durumlarda rahatlamak adına dua benzeri bir şeyleri olmalı
 

Ateistlerin de sıkıştıklarında inanmadıkları Tanrı’ya yalvardıkları biliniyor ya bu rahatlama seansını içine düştükleri çelişki nedeniyle onlara faydadan çok zarar getireceği açık: Varlığına inanmadığın bir güçten yardım istemek…

Yeni bir dünya düzeni iddiasında olan Kerim Korkut insanları inanıyor inanmıyor diye ayıramaz. Normalde ateist biri hayatı aklıyla kontrol edebilmeli, gücünü aşan olayları ise doğal karşılayıp yapabileceği bir şey varsa yapmalı değilse sonucu kabullenmeli.

Hayatın normal seyrinde gittiği, varlığımızın biyolojik olarak karşılaşmasının beklendiği normal bir hayat yaşamıyoruz. Yaşadık, biyolojik olarak ömrümüz sona erdi; doğal olarak ölümü bekleyeceğiz. Ama üç yaşında bir çocuk abuk sabuk bir nedenle ölünce ve de ateistin bunu önlemeye gücü yetmeyince bu saçmalığı kabul edebilir mi! İnanan ya da sözde inanan “Allah’ın verdiği bu güzel dertle öldüm” gibi deli saçması üfürmelerle sakinleşirken ateistin böyle bir şansı yok. Ona göre 3 yaşındaki çocuk normalde ölmez, ölemez. Ölüyorsa ortada bir hata vardır. Hata dediğinde elinde bir şey, kader değildir, olur biter; üç yaşındaki çocuk ölmez.

Ama işte ateist de sonuçta can taşıyor. Biyolojik olarak ömrü bitse ölse sorun değil ama dünya IŞİD dolu. Bilim ve teknoloji ilerlemiyor, doğal felaketlere karşı konulamıyor. İpler “Allah’ın verdiği bu güzel dertle öldüm” cülerin elinde. Napar, nere gider. “İnanmadığı için boşlukta kalıyor, inansın hiçbir sorunu kalmaz” Haklısın! Üç yaşında b…ktan bir sebep yüzünden ölsün kabrine de  “Allah’ın verdiği bu güzel dertle öldüm”  yazsın!

“Ateistler güçlüdür, duaya ihtiyaçları yoktur” Ölüm karşısında hiç kimse güçlü değildir; canlı bombalar bile korkudan bağırarak ölürler. Onları güçlü yapan korkularıdır. Şimdi milyonlarca insanın ateist olduğunu biliyoruz. Elbette bunlar da bizim gibi (benim gibi demeyim zira biraz bende de var) zor durumlarda kalırlar. Örneğin deprem anında bir ateistin nasıl davrandığını merak ediyorum. Dua etse kime edecek? İnsan varlığına inanmadığı bir güce dua eder mi? Dua etmese rahatlayamayacak, belki depremden değil korkudan ölecek. İşte bunun için ateistlere zor durumlarda rahatlamaları için duaya benzer bir şeyleri olmalı diyorum. 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..