Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '10

 
Kategori
Dünya
 

Alman Vatandaş Hareketi ve vatandaş bile olamayan Almanlar

Alman Vatandaş Hareketi ve vatandaş bile olamayan Almanlar
 

Alman Vatandaş Hareketi


Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinin, ülkelerinde yaşayan diğer millet ve dindeki insanlarına yaklaşımı zaman zaman tartışma konusu olagelmiştir. Bu konularda daha önce yazdığımız yazımıza bazı dostlar(!) kendi görüşleri ile katkıda bulunmuşlardı.(*) Biz yine düşüncelerimizin arkasındayız. Hem bu kez bizim söylediklerimizi AB’ nin en yetkili isimleri dile getiriyorlar. Biz bu yazımızda Hıristiyan Avrupa için başka bir tehlikeden söz etmek istiyoruz.

Haber sitelerine düşen bizim de sizinle paylaşmak istediğimiz bu yazıda şöyle deniyordu: (**)”Almanya'nın Kuzey Ren Westfalya eyaleti NRW'de örgütlenmiş olan ırkçı grup ProNRW, Mart ayı sonunda 'Internationale Konferenz für ein Mineratverbot' adı altında 'Minare yasağı' konulu bir konferans tertip etti. Alman ırkçılar bu konferansla, geçen yıl Kasım ayında İsviçre'de alınan tartışmalı 'minare yasağı' kararına destek vermek istiyorlar.” Ne kadar hayırlı bir iş için destek eylemi. Minareyi çalanın kılıfı hazırlaması gibi eylemlerini şöyle savunuyorlar.

Yine aynı yazıdan alarak aynen yazıyorum; “'İslamlaştırma' ve 'Türkleştirme' tehlikesine karşı uyarı gösterileri yapacağı bildirildi.” Bunların Türk ve Müslüman kaygılarını anlamak elbette mümkün değil ama, Avrupa ve bazı Avrupa ülkeleri tarih boyunca kendilerine hep bir kurban seçip adaklarda bulunmuşlardır. Bu eylemleri yapanların kendilerine buldukları isim “Alman Vatandaşlık Hareketi” Yani minarenin kılıfı dikilmiş durumda. Hitlerinde masum bir hareketle yola çıktığını unutmayalım. Bunlar Alman vatandaşı ama diğer ülkelerden göçüp gelenler hiçte Alman vatandaşlığını kolay kolay elde edemiyorlar. (***)”

ECRI`nin bir raporunda, Almanya açısından çarpıcı, hatta düşündürücü gözlem ve bulgulara yer verilmekte. Bunların başında Alman vatandaşlık kanunu geliyor. Almanya`nın, Alman vatandaşı olmak isteyen AB vatandaşları ve İsviçrelilere mevcut vatandaşlıklarından vazgeçme zorunluluğunu 28 Ağustos 2007 tarihinde kaldırdığını hatırlatan ECRI`ye göre, vatandaş olmak için gerekli kriterleri yerine getiren diğer göçmenler, mevcut vatandaşlıklarından vazgeçmek zorunda bırakıldıkları için çoğu zaman Alman vatandaşı olamıyorlar.” Neden Müslüman ve büyük çoğunluğu Türk olduğu için. Kim ne derse desin Avrupa Birliği bir Hıristiyan Kulübüdür ve orada Müslüman ve hele Türklere hiç yer yoktur. Aynı raporun ” Aşırı sağ yükseliyor başlığında şöyle deniyor Almanya`da göçmenleri hedefleyen politik söylem ve bu çerçevede neo-Nazi propagandaya da parmak basıyor. Aşırı sağcı partilerin yerel seçimlerde kaydettikleri sonuçları temel alan ECRI, ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve Yahudi aleyhtarlığı yapan siyasi hareketlerin yasaklanması konusunda Alman makamlarını destekliyor. Alman siyasilerden de azınlık gruplarına ve Alman uyruklu olmayanlara karşı basmakalıp olumsuz söylemlerden kaçınmaları uyarısında bulunuyor. ECRI`nin Alman resmi makamlarının verilerini temel alarak aktardığı verilere göre, ülkede 4 bin 400 neo-Nazi ile `şiddete başvurabilecek aşırı sağcı kültüre sahip` 10 bin kişi bulunuyor. ECRI, ülkedeki büyük siyasi partilerin ırkçı söylem ve çağrışımlardan kaçındıklarını belirtmekle birlikte, Müslümanlar hakkındaki bazı söylemlerin sadece güvenlik ve uyum noksanlığı üzerinde yoğunlaştığını, bu yaklaşımın da `endişe verici` olduğunu kaydediyor.” Ne diyelim” Alman Vatandaş Hareketi” ve diğer masum hareketler(!) hem Avrupa’ya hem tüm dünyaya hayırlı olsun. (*)

http://blog.milliyet.com.tr/AB_Bir_Hiristiyan_klubudur (**)Mücahid Yıldız-Almanya / Dünya Bülteni (***)Milli Gazete

 
Toplam blog
: 405
: 914
Kayıt tarihi
: 19.04.07
 
 

Okumayı ve kendimce yazmayı severim. Samimi eleştirilere açık biriyimdir. ..