Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '06

 
Kategori
Futbol
 

Almanya dünya kupasının artık gizli favorisi değildir

Almanya dünya kupasının artık gizli favorisi değildir
 

Çünkü Almanya akşamki İsveç maçından sonra Dünya kupasının en önemli favorisidir. İşte günümüzde futbolu bu kadar ilginç kılan bu olsa gerek kupa başlamadan hep kendi basını tarfından eleştirilen Almanya şimdi 8 takım arsında ve favori olarak gösterilmektedir.

Ne oldu da Almanya birden kupa başlayınca şahlandı, hazırlık maçlarında mağlubiyetler ve beraberlikleri zor kurtaran Almanya buraya kendi sisteminden ödün vermeden planlı ve programlı çalışmasıyla geldi. Klisman ve Löw sabırla kupa maçlarına kadar yaptıkları proğramı uygulayarak ortaya yıldız oyuncu (Ballack hariç) olmadan çalışmalarının semeresini almaya başladılar, sanırım Arjantin maçında da defansın göbeğinde hata yapmazlarsa bu maçı da rahatlıkla kazanacaklar ve evindeki Dünya kupasında ilk 4 takım arasına kalacaklardır.

İsveç maçına gelecek olursak yine Almanya süratli ve tek topla kanatlardan bol orta ve ceza sahası dışından attıkları isabetli sert şutlarla maçın daha 12. dk skoru 2-0 yaparak maçı zaman zaman rolantiye alarak oynadılar.

Yanlız bir kaç pozisyonda yapılan hatalar, lehmann'ın son anda kendisi gol olup topu iki hamlede kornere göndermesi, ayrıca İsveç'in kaçırdığı penaltı gol olsa belki maç daha zor geçecekti ama penaltının kaçması, ayrıca ilk yarı 35.dk Lucucin ikinci sarıdan kırmızı görmesi İşveçin zayıf olan tur atlama planlarını alt üst etti, bence İsveç birebirde çok iyi oyunculardan kurulmuş olsa da takım gibi oynayamamaları ayrıca fizik kondisyonlarının Almanya ile başetmesine yetmemesi, kendilerinin elenmesinde en önemli faktör oldular.

Almanya ise maça çok temiz ve sade futbolu tercih etmesi ve fizk güçlerini en iyi şekilde sahaya yansıtmaları tek top, oyunu gerektiğinde kanatlara yıkması ters toplarla ve derinlemesine oynamaları, kanatlardan iyi ortalar yapılması ve ceza sahası dışından atılan sert şutlarla netice araması (bu maçta 25 adet şut atldı ve kaleci Isaksson bu şutarın çoğunu kurtararak farkın açılmasını önledi) Pas yüzdesi de bir hayli yüksekti.

Almanların bir kaç hata dışında pas hataları yapmadılar, sağdan aldıkları topu yanlamasına tek top oynayarak sola seri şekilde aktarmaları, işte Almanya'nın çok temiz ve sade futbolunu ortaya çıkardı. Bravo Almanya'ya darısı Türk Milli takımımızın başına...

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..