Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '06

 
Kategori
Futbol
 

TÜFAD İstanbul şb. bölgesel futbol antrenör gelişim semineri

TÜFAD İstanbul şb. bölgesel futbol antrenör gelişim semineri
 

TÜFAD(Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği)istanbul şb Bölgesel futbol gelişim semineri 21/06/2006 da Maslak Prıncess Hotel de yapıldı. Seminerin antrenöler adına önemi bu seminerlere katılmayanlar iki sene hiç bir takımda antrenörlük yapamıyorlar.750-800 antrenörün katılımı beklenirken 1100 antrenörün katılması birçok sorunuda beraberinde getirdi,seminer başladı hala kurukta kayıtlar devam etmekteydi.

Futbolun günümüzde büyük bir sektör haline gelmesi antrenörlerin önemini dahada fazla arttırmaktadır.Sırasıyla seminerde Turgay Renklikurt ‘’Antrenör ve Bilim’’, Metin Türel ‘’Hazırlık Döneminin önemi ve yüksek tempolu oyun’’, Doç.Dr. Aysel Pehlivan’’Futbolda beslenme’’,Doç.Dr.Mehmet Ünal’’Sporcu sakatlıkları’’, Doç. Dr. Turgay Biçer’’Duygusal zeka’’Serdar Gücüyener ve Maksut Ünlü "Koordinasyon" konularında çok değerli bilgiler aktardılar.

Yukarda belirtiğim üzere kalabalık bir antrenör ordusunun seminere gelmesi kayıt işini profesyonel bir şirkete verilmesi bile kayıt ve üye aidatı ödeme kuyruklarının uzamasını engelleyemedi. Yemek servisi de arap saçına döndü hotel personelinin yoğu çabası bile karışıklığı önleyemedi. Söyleşi kısmında ise madalyonun öbür yüzü ortaya çıktı antranörlerin istek ve şikayetleri sıralandı birbiri ardına.

Liglerde gurplarını l. bitiren takımın antrenörlerine birer şilt v.s ödül verilmesi için girişimlerde bulunulması istendi, böylelikle en ufak bir başarısızlık veya yenilgide kıyıma uğrayan antrenörlerin başarıdada TÜFAD tarafından ödüllendirilmesini talep ettiler.

İst amatör kümede bazı takım yöneticilerinin antrenörler yerine sahaya girmeleri ve bunun engellenmesini talep ettiler.

Dernekle iletişimde antrenörlerin adres değişikliğine rağmen bildirilerin eski adreslere gelmesi veya hiçbir belge gelmemesi ilginç bir istekte bir antrenörün tesadüf eseri internette kendi adına bir klüple haberi olmadan mukavele yapılması bu mukavelenin kimin izniyle gerçekleştğini bunun TÜFAD'ın bilgisi olup olmadığını ve nasıl izin verildiğini sorması oldu.

Sevindirici bir olayda Avrupa birliği çerçevesinde antrenörlerin serbet dolaşım hakklarının kısa zamanda yürürlüğe girecek olması idi.

Türkiye'de en zor mesleklerden biri olan antrenörlüğün sorunları sadece bunlar değil tabi yönetici ile futbolcu arasında bazen sıkışan. Bazen köprü olan. futbolcu kötü oynadığında bir, iki mağlubiyette görevine son verilen antranörlern şartlarının iyileştirilmesi için daha fazla çaba gerektiği bir gerçek, ayrıca haklarının dahaiyi korunabilmesi için bu hedef doğrultusunda birleşmelidirler.

Son olarak günümüzde futbol bir ölüm kalım maçı değildir. Futbol centilmence en başarılının bulunması için bir araçtır.

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..