Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '08

 
Kategori
Öykü
 

Alo orda mısın (3)

Alo orda mısın (3)
 

http://blog.milliyet.com.tr/alo-orda-misin--2-/Blog/?BlogNo=110748

 

Nazan evde artık daha ağırbaşlı bir genç kız olmuştu. Anne babasının bir dediğini iki etmiyordu. Yatağını kapatıyor dolabını düzenliyordu. Annesi yemek masasını kurarken ona yardım ediyor tabakları çatal kaşık bıçağı yerleştiriyordu. Annesi söylemediği halde salatayı yapıyordu.

 

Yemekten sonra hemen masanın kaldırılmasına yardımcı oluyor annesini mutfaktan çıkarıp bulaşıkları akıtıp makinaya yerleştiriyordu. Bütün bunları yaptıktan sonra kahveleri yapıp anne babasının yanına öyle geliyordu.

Bu durum evde şaşkınlık yaratmıştı. Babası endişelenmeye başlamış ve sık sık, “kızım iyi misin her şey yolunda mı” diye soruyordu. Ama kızının gözlerindeki mutluluğu görünce de kızının bu garip davranışlarına bir anlam veremiyordu. Yine de bu durum herkesi memnun etmişti.

Nazan annesine Murat' dan bahsetmek için fırsat kolluyordu. Ama söze nasıl gireceğini bilemiyordu. Bu da onu kahrediyordu. Evde yalnız oldukları bir günde söze birden, “anne ben aşık oldum” diye giriverdi. Annesi şaşkın gözlerle bakarken, “evlenmeye karar verdik anne onu seviyorum” dedi.

Annesi gülümseyerek Nazan' ın elini tuttu, bir yandan kızının saçlarını okşuyordu. Ona aşkın çok güzel olduğunu, ama evlilik için henüz çok erken olduğunu anlattı. Anlatırken bir taraftan da çok mutlu olmuştu. Kızı ilk defa aşık olmuş bu mutluluğunu da annesiyle paylaşmıştı. Kızına güvenmekle ne kadar doğru yaptığını düşünüyordu.

“Henüz ikiniz de çok gençsiniz önünüzde uzun bir hayat var. Birbirinizi tanımaya çalışın. Bu arada tahsilinizi tamamlarsınız, onun askerliği var gitsin gelsin işini kursun, sen de mesleğini eline alırsın ondan sonra hala birbirinizi seviyorsanız evlenirsiniz” diyerek olaya hemen oracıkta son noktayı koydu.

Nazan' ın bütün hayalleri yıkılmıştı. Daha Murat' ın yaşça büyük olduğunu askerliğini yaptığını ve meslek sahibi olduğunu bile söyleyemeden annesi olayı kapatmıştı. Buna izin veremezdi.

Birden, “anne ben hamileyim” dedi. Annesinin gözlerinde şimşekler çaktı ve Nazan' ın yüzüne bir tane tokat attı ve yanından kalkıp gitti.

Nazan' ın yüzü alev alev yanıyordu, canı çok acımıştı. Ama bunu düşünecek halde değildi...

 

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..