Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '09

 
Kategori
Güncel
 

Altın Karagöz 'e "vahşet" gölgesi

Altın Karagöz 'e  "vahşet" gölgesi
 

Bursa Büyükşehir Belediyesi 'nin düzenlediği 23. Altın Karagöz Yarışması, büyük bir coşku ile başladı.

Açık Hava Tiyatro alanını dolduran binlerce izleyici, birbirinden güzel figürler sunan ekipleri alkışları ile onurlandırdılar. En güzel gösteriyi sunanlardan biri de Çin ekipiydi. Onların gösterileri sona ererken beklenmedik bir tepki oluştu. Sol taraftaki izleyicilerin bir bölümünden, yuuuuuhhh, yuuuuhhhh, yuuuuuhhhhh... sesleri gelmeye başladı. Kısa süren bir görüşmeden sonra normal programa devam edildi.

Şimdi herkes bu konuya farklı açılardan bakarak yorum yapabilir ama; "Ateş düştüğü yeri yakar" gerçeğini de unutmamak gerekir. Olayın büyümesine meydan vermeyen, her zamanki centilmenliğini koruyan Bursa izleyicisini yürekten kutlarım.

Çinli misafirlerimizin, sanat elçileri olarak ülkemizde bulunduklarının bilincindeyiz. Bu tepkinin kendilerini hedef almadığını da bildiklerinden eminim. Daha huzurlu bir dünya kurabilmek için sanatçıların rehberliğine ihtiyacımızın olduğunu bilirler. Kendilerine başarılar diler, hedefin kendileri olmadığını tekrar hatırlatmak isterim.

Teknolojinin gelişmesi ile küçülen dünyada akıl almaz şeytanlıklar sahnelenmektedir. Tarihe bakıldığında hep işin kolay tarafı seçilmiştir. "ÖLDÜRMEK". Cepheler oluşturmak vs. Tüm insanların ortak amaçları ise (dini, dili, ırkı ne olursa olsun) huzur içinde yaşamaktır. Bunu başaracak erdemi tüm dünyaya aşılayacak olanlar, sanatçılar ve sanat elçileridirler.

Eğer dünyaya bir gün huzur gelecekse, bunda sanat ve sanatçıların büyük payları olacaktır.

Çinli sanat elçileri; ülkemde yediğiniz zılgıt, duyduğunuz "yuh" seslerini birer nazar boncuğu olarak siyasilerinize ileteceğinizi umar, daha iyi yaşanılır bir dünya inşa etme geyretlerinizde, başrılar dilerim.
 
Toplam blog
: 163
: 1230
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

1941 yılında Trabzon'da doğdum. 1961 Erzurum Yavuz Selim İlköğretmen Okulunu bitirdim. 1965 A..