Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
2508
 

Alyoşa Hanım' a özel, Bir Trabzon Kuymağı

Alyoşa Hanım' a özel, Bir Trabzon Kuymağı
 

Sevgili Alyoşa Hanım bir bloğuma yaptığı yorumunda muhlamanın tarifini istemişti benden. Bende ;muhlamanın tarifini annemden öğrenip en yakın zamanda kendisine ileteceğimi yazmıştım. Muhlamayı kendimce yapıyorum ama böyle özel istek olunca daha itinalı davranıp annemin tarifini vermek istedim. Herkes için, "yemeklerin kralı" annesinin yaptığıdır çünkü. Şu yaşıma geldim hala onun "elinin kıvamını" , " göz kararını" tutturabilmiş değilim. Bunun yanında muhlama ya da kuymak Karadeniz mutfağının en vazgeçilmezi olduğu için ; öylesine bir muhlama tarifiyle Alyoşa Hanım' a mahcup olmak istemedim. Her neyse, sözü daha fazla uzatmadan gelelim tarifimize.

Trabzon Muhlaması

Tereyağı
Mısırunu
Çörek peyniri
Kaşar peyniri
Tuz
Su

Bakır bir tavada tereyağı köpürünceye kadar eritilir. Mısırunu azar azar ilave edilerek karıştırılır. Su katılır. Kaynayıncaya kadar beklenilir. En son küçük küçük doğranmış peynirler ilave edilir ve karıştırılmaz. Kaşıkla hafifçe peynirlerin üzerine bastırılır. Eğer kullandığınız peynir çok tuzluysa muhlamanın tadına bakılır ve kendi damak tadınıza göre tuz ilave edilir. Tereyağı muhlamanın üzerinde küçük göller oluşturuncaya kadar kısık ateşte pişirilir.

Afiyet olsun !

Not : Kullanılan malzemelerin ölçüsü annemin göz kararıdır. Yapabileceğim bir şey yok :)

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

tutaysun serçe parmağumdan da bir horon edeyruz.Elinize sağlık :)

theory 
 16.09.2008 16:55
Cevap :
:)) Teşekkür ederim. Afiyet olsun.  16.09.2008 20:51
 

yok mu kardeş ? Biz ne günah işledik? Teşekkürler, paylaşım için....

Yalnıztürk 
 11.09.2008 13:53
Cevap :
Olmaz olur mu ? Bu muhlama Milliyet Bloğun tümüne yeter. Okuduğunuz ve yorum yazdığınız için ben teşekkür ederim size .  11.09.2008 15:48
 

habu bizim kuymak değilmidur.Bizim evdede var kuymak krizi.Trabzonluyum ben,Kuymak bizde sık sık yaoılan bir yemektir.Fakat ne yazıkki benim kuymak oluyor başka birşey.Eşim bir doyamadı şu kuymağa.O kadar uğraşıyorum kıvamını tutturamıyorum.Birde karadenizli olacağım.Ama birde sizin tarifi deneceğim,kimbilir belki şu engel kalkar önümden:)

emel dedeoglu 
 09.09.2008 21:53
Cevap :
Merhaba Emel Hanım . Deneyin bakalım ama unutmayın ölçüler göz kararı. İnşallah enişte bu kez doyar halis Trabzon muhlamasına :) Sevgilerimle...  09.09.2008 23:53
 

değişik yapılır. Sanırım işin sırrı peynir ve tereyağında... Ellerine sağlık Anneci'nin ve tabiiki seninde yazdığın için:)) Valla oruçlu oruçlu yutkundum ama:)) öyle amamn aman yiyeyim değil tabi:))

yekruseha 
 09.09.2008 13:57
Cevap :
Gerçekten öyle; işin sırrı, tereyağında ve peynirde . Ha birde "göz kararında" tabi. Demek, amann da aman yiyeyim değil ha, alacağınız olsun :)) Çok hoştu, sevgilerimle.  09.09.2008 17:10
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 78
Toplam yorum
: 170
Toplam mesaj
: 48
Ort. okunma sayısı
: 2316
Kayıt tarihi
: 11.08.07
 
 

Unlarla uğraşmayı seviyorum; unutturuyor bana üzüldüğüm şeyleri. Mutfak aşkımın en kötü tarafı, işim..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster