Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '10

 
Kategori
Siyaset
 

Aman silahlanalım!

Aman silahlanalım!
 

Bu günlerde bir takım uyanık adamlar TBMM’den yeni bir silah yasası geçirmeye çalışıyorlar.

Yılda 3000 ölümlü cinayetin ateşli silahla işlendiği, 8000 bin yaralının ortada kaldığı bir ülkede bazı insanlar bu rakamları az görüyorlar ki , daha fazla insan ölsün, daha fazla insan yaralansın , diye yepyeni bir silah yasası üzerinde çalışıyorlarmış.

Bu yasaya göre isteyen her kişi 5 silah ruhsatı sahibi olacakmış; kişi üzerinde 2 silah taşıma hakkına da sahip olacakmış. Silah sahibi olma yaşı 18’e inecekmiş.

Aynı gün gazeteler de (13.12.2010) bir sürü silah haberi. Birisi, diyor ki “'Dininiz farklı' cinayetinde katil ağabey konuştu: 'Zekeriya'yı öldürdüm. Kız kardeşim donuk donuk baktı, onu da vurdum.'

Ne güzel. Sağımızda makinalı, solumuzda uçaksavar olmalı. Çarşıya çıkarken... Bir taretli top götürmeliyiz.!

Türkiye’de silahı kimler ister:

1. Namusundan endişe edip, ilk fırsatta karısını, kız kardeşini, nişanlısını vuranlar ister. Onların hikayesini hemen her gün gazetelerden okuyoruz. Arkadaş bizim memleketimizde özelde namusun cezasını, kanunlar değil, insanlar verir, hem de silahla verir… Ne acı değil mi? İnanılmaz gibi geliyor…ama doğru.. İşte bu adamlar şimdi daha güzel silahlar istiyorlar şimdi.

2. Bizim memlekette silahı kabadayılar ister. Taşrada kabadayı geçinmenin şartı silahtır. Memleketin başına bir ceberut mu kesilmek istiyorsun, kemerindeki silahın ucu hemen gözükmelidir. Öyle kahve tartışmalarında, bağırma çağırmalarda sana karşı ses kolay kolay çıkmasın. Hemen silahın ucu gözüküverir. Bazen de patlar.

3. Bizim memlekette silahı, ordudan yeni terhis olmuşlar ister. Öylesine alışmışlardır ki silaha, silahsız el onlara boş gelir. Ordudan emekli olanların elinde zaten bir veya iki silah vardır. Onlar da ikide bir de silahlarını çıkarır, göstere göstere yağlar, temizler, bir iki kez nişan alırlar…sonra kılıfına koyarlar.

4. Bizim memlekette silahı, silah tacirleri isterler. Onların zaten bir kökü dışarıdadır. Bu silahları ABD’den, Moskova’dan İngiltere’den, Belçika’dan vs.. getirtip Türk milletinin eline vereceklerdir

5. Bizim memlekette silahı asıl PKK’cılar ister. Herhalde bu sıralar ellerinde yeteri kadar silah kalmadı. Onun için yeni bir Kanun bekliyorlar. Daha iyi silahlansınlar diye..

Niye silahlanıyoruz millet ! Üçüncü Dünya Savaşı mı çıktı veya çıkacak da kimsenin haberi yok. Belki Devletimiz bu konuda bir şeyler biliyor. Ne yazık biz bilmiyoruz ?

Hadi diyelim, herkesin üç beş silahı olsun, kime sıkacağız bunu. Birbirimize mi? İstemem eksik olsun!

Bu silah işinden kimler kazanacak acaba? Bu silah tüccarlarının içerde kulisleri, adamları var mıdır acaba? Bu alış verişten kimler, ne kadar kazanacaklar. Çünkü bu işte belli ki milyonlarca dolar para dönecek. Acaba kimler, hangi bankerler, hangi silah tacirleri ne kazanacak ? Gazetecilik işte budur. Bunun altını kazacak kadar yürekli gazeteci kaldı mı bu yeryüzünde? Sanmam. Zor.

Tabii bu işleri kimler çeviriyor bu memlekette aşağı yukarı biliniyor. Silah işini kimler idare ediyor?

PKK’nın asıl işlevi nedir? PKK devletini kurmak mı? Onu geçelim. Adamların derdi gücü kaçakçılık. Afganistan’dan gelen afyon’un, esrar’ın, eroin’in bir ucu İran’da bir ucu da bu PKK’cıların elinde. Ondan sonra Türkiye üzerinden Hollanda, İngiltere ve bütün Avrupa. Esrar, eroin kaçakçılığından sonra, iş silah kaçakçılığına dayanıyor.

Ve bütün bunlardan İNTERPOL’un haberi var.

Yoksa Kürt milliyetçiliği filan hikaye. Asıl dert bu. Bu işten kim nemalanıyor. Sonuçta kimler kazanacak ona bakalım.

Aman silahlanalım diye başladım ama, Doğru değil…Aman silahlanmayalım! Çünkü birbirimizi zaten öldürüyoruz, daha da öldürürüz. Zaten onu istiyorlar. Aman dikkatli olalım.

Eskiden bir tane silaha izin vardı. Düğünler dernekler, silahtan geçilmiyordu. Her düğünde bir, iki şehit veriliyordu. Şimdi bir adama 5 tane silah sahibi olma izini verilirse bu memleket ne hale gelir?


Burası Türkiye. Her zaman oyun içinde oyun vardır. İyi düşünelim; İyi bilelim.

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..