Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '13

 
Kategori
Haber
 

Amasra "kömür" olmaktan, son anda kurtuldu !

Amasra "kömür" olmaktan, son anda kurtuldu !
 

Amasra'nın sembolü: "Salata tabağı"


 

Yıllar yılı, Amasralılar, “burada termik santral yapılamaz” diyerek bas bas bağırdılar. Bu uğurda, santralcıların sığındığı orman evinin kapısına dayanıp,  teneke çalarak kaçırttıkları santralcilere karşı nihayet zafer elde edildi:  “Amasra’ya  termik Santral yapılamaz”

Değerlendirme toplantısında alınan “ÇED sürecinin durdurulması” kararı, sonun  başlangıcı oldu. Bartın’daki toplantıda CHP Bartın Milletvekili M. Rıza Yalçınkaya, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Amasra Belediye Başkanı Emin Timur ve Bartın Platformu Sözcüsü Prof. Dr. Erdoğan Atmış söz alarak Ankara’daki toplantıda yaşananları ve bu sonuç hakkındaki düşüncelerini anlattılar. Amasra-Bartın Halkının termik santrale karşı olduğunu söylediler

18 Eylülde Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığında yapılan toplantıda alınan  “ÇED sürecinin durdurulması”  kararı, Bartın ve Amasralıları sevince boğdu. Bartın Platformu Sözcüsü Prof. Dr. Erdoğan Atmış  ”Bu, hepimizin başarısıdır” dedi. Ve devamla ekledi:  “Amasra’ya kurulması düşünülen bu termik santralin planlamayla ters düştüğü inancı içerisinde olarak bizim eleştirilerimizi bizim iddia ettiğimiz konuları onlarında titizlikle incelerek irdeleyerek sonucunda bu süreçle ilgili olumsuz raporlarını tuttuklarına inanıyorum.”

“Buradaki kömürlerin yer altından çıkartılarak işletilmesi konusunda herhangi bir sorun olmadığını, planlama notlarında da bunu açık ve net bir şekilde belirtildiğini ama çıkartılacak kömüre yönelik kurulacak santrallerin başka bir alanda kurulması gerektiğini plan notu içersinde yer aldığını ve dolayısıyla bütün bu başlatılan sürecin başvuruların kabul edilerek ÇED süreçlerin devam etmesinin hukuka aykırı olduğunu planlama notlarının ters düştüğünü ilke kararlığına ters düştüğünü dile getirdik”

“Bürokrasiyi oyaladıkları ve bakanlığı kandırmak istediklerini dile getirdik. Bu sürecin şu anlık durdurulması kararı çıktı. İnşallah bundan sonra aynı durumlar yaşanmaz.” Dedi.

Belediye Başkanı Cemal Akın toplantıda yaptığı konuşmada Bartın ve Amasra için mücadeleden kaçmadıklarını 120 bileşenle birlikte kol kola girip mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. Akın açıklamasında “Bu iş bitmiş değil mücadele etmek gerekir. Mücadele kolay olmuyor Ama biz mücadeleden kaçmıyoruz. Oraya gelip görüş verenler Bartın’ı Amasra’yı görmemiş bilmiyor. Şirket 200 Bin kişiyi düşünmüyor. Mücadele beraberce oluyor. Ankara’da bakanlıktaki toplantıda 9 madde halinde hazırladığımız tespitlerimizi sunduk. Neden termik santral yapılamayacağı konusunda önemli gerekçeleri konuştuk. Bartın Platformu 120 bileşenden oluşuyor. Bu işin şakası yok. Kol kola girdik mücadele ediyoruz.  Allah bu birlikteliği bozmasın. Bozmak isteyenlere, dedikoduya fitneye fesata fırsat vermeyeceğiz” dedi.

Ve dillere destan Amasra, son dakika, ""kömür olmaktan"  kurtuldu

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..