Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '13

 
Kategori
Haber
 

Festival Bahane, 10.Yıl Marşı Şahane !

Festival Bahane, 10.Yıl Marşı  Şahane !
 

Festival, coşku ile başladı, coşku ile sona erdi.


 

Milas'ta bu yıl 3.'sü düzenlenen Uluslararası Milas Festivali, çeşitli ülkelerden dans topluluklarının da katıldığı kortej yürüyüşe, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Muğla Milletvekilleri Tolga Çandar belediye başkanları, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, Milas'ın geçmişte de sanatın merkezi konumunda olduğunu belirterek, festivalin kentin tanıtımına önemli katkı sağladığını söyledi.

Milas'ın yetiştirdiği kültür ve sanat adamlarıyla tarihe ve Cumhuriyet tarihine damgasını vurmuş bir kent olduğunu ifade eden CHP Muğla milletvekili ve sanatçı Tolga Çandar, "Böyle bir kentin böyle bir festivalini olması rastlantı değildir. 2500 yıllık Karia uygarlığının bize getirdiği o büyük mirası hem yüreğinde hem beyninde kent olarak zaten taşıyoruz " diye kaydetti.

Konuşmaların ardından Moğolistan, Kırım, Küba ve Gana halk oyunları ekiplerince yapılan gösteriler, vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Ganalı dans grubu gösterilerinin son bölümünde, bir çok sanatçı ile birlikte sahne aldılar.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Efesus Brass ve Ayça Varlıer konserini Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Muğla Milletvekilleri Tolga Çandar ve Süha Aldan birlikte izledi. Konser bitiminde vatandaşlar orkestrayla birlikte “10. Yıl Marşını” söyleyerek ortalığı inlettiler ve çok alkışlandılar. Festival bahane,  10.Yıl Marşı şahaneydi.

Konuşmaların ardından Moğolistan, Kırım, Küba ve Gana halk oyunları ekiplerince yapılan gösteriler, vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.  Ganalı dans grubu gösterilerinin son bölümünde Türk bayrağı açtı.

Vatandaşlar, Makedon müzik grubu Gipsy Mambo Kocani Orkestar’ın festival alanındaki konserinde gönüllerince eğlendi. Gruba festivale katılımları nedeniyle Milas Belediyesince plaket verildi.

Bu arada, bir çok sergicilerle birlikte SHELL’in  deniz kabukları koleksiyoncusu  Seracettin Görgün’ün, hiçbir yerde görülmeyen, birbirinden güzel ve renkli deniz kabukları sergisi ilgi gördü. (  Bir alttaki resimde deniz kabukları görülen resim)

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..