Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Ambulansçıların korkulu rüyası

Ambulansçıların korkulu rüyası
 

hasta taşıyan bir ambulans nereden geçecek ey andavallı?!!!


İstanbul Sağlık Müdürlüğü Ambulans Hizmetlerinden Sorumlu Müdür Yardımcısı Dr. Önder Tura, trafik magandaları yüzünden, bazen hastaya yetişmekte güçlük yaşadıklarını, bazen de yaralı veya hastanın hastaneye yetiştirilirken hayatını kaybettiğini söyledi. Ambulans, polis ve itfaiye gibi geçiş üstünlüğünü haiz araçların kullanması yasal olan tercihli yolların maganda sürücüler tarafından istila edildiğine dikkat çeken Tura "Vatandaşlar bir gün ambulansa kendilerinin de ihtiyaç duyabileceğini unutmamalı" dedi.

Dedi de kim dinledi? Özellikle Cuma ve Cumartesi akşamları İstanbul’dan Tekirdağ istikametine ,Pazar günleri ise İstanbul’a geri dönüş yapanların oluşturdukları konvoylar yıllardır kanayan yara.. E-5 üzerinde Kumburgaz’da bitmeyen köprülü kavşağın izleri özellikle saat 17’den sonra Selimpaşa’ya kadar uzatıyor kuyruğu.. TEM’de ise durum farklı değil. Hararet yapan araçlar, sıkışık trafikte bir anlık dikkatsizlik neticesi birbirine dokunduran araçlar... Bir de koca koca TIR’lar girince trafiğin içine tam bir arapsaçı oluyor ve insanlar güya dinlenmeye gittikleri sayfiyeden güle oynaya çıkıyorlar eve geldiklerinde ‘barut fıçısı ‘ olarak patlamaya hazır bahane arıyorlar...


Üzerimize vazife mi? Evet..

İnsanların yükselen sinir katsayılarını daha da yükselten bazı kendini bilmez bencilleri buradan açıklamak ne işe yarar bilemem ancak ‘Hıncal Uluç üstad yazdığı zaman işe yarıyorduysa biz yazdığımızda da işe yarayacaktır’ diye düşünüyoruz ister istemez.


Geçtiğimiz Pazar günü yani 13 Temmuz 2008.. Saat 18 civarları. Mevkii TEM Otoyolu Kamiloba sırtı.. Belli ki ileride bir kaza olmuş araçlar kuyruk. Trafik durdu duracak.. Çoğu kez de duruyor zaten.

Şimdi plakalarını yazacağım araç sürücülerine bir sorum olacak!!!

34 S 1297 Mercedes , 34 GYN 59 Fiat Doblo, 34 DM 2164 Fiat Doblo, 34 DP 8296 Hundai Getz, 81 AY 777 Mercedes, 34 FJ 1146 Citroen, 34 FT 058 Polo, 34 FG 5111, 34 PY 885 Ford Minübüs, 34 BGL 15 Renault 9, 34 AL 1536 Audi, 34 FH 8997... Plakalı araçların çok saygı değer sürücüleri, yazının başında İstanbul Sağlık Müdürlüğü Ambulans Hizmetleri'nden Sorumlu Müdür Yardımcısı Dr. Önder Tura’nın şikayeti ve dileğini okudunuz değil mi?


Ne oldu? Yani emniyet şeridinden giderek varacağınız yere ulaşma süreniz ne kadar kısaldı? Süre kısaldı da sizin başınız göğe mi erdi? Yüzlerce araç birbirlerine saygı göstererek sıra içinde giderken, siz sıra dışılığınız ile neyi kazandınız? O sırada bir ambulansta saniyeler ile yaşama bağlanması söz konusu olan hasta taşıyor olsaydı sizin bu bencilliğiniz nedeniyle yaşamını yitirmesi sizin evinize 5 dakika önce gitmenizden daha mı önemsizdi!!!

Ve Dr. Tura’nın dediği gibi bir gün Ambulansa ihtiyaç duyduğunuzda başkalarının emniyet şeridini işgal etmelerine, Pazar günü yaptığınız umarsızlık ile bakabilecekmisiniz?

İnternette konuyla ilgili bilgiler araştırırken İTÜ SÖZLÜK’te ‘Kuzudiş’ rumuzlu yazarın Trafik Magandalarına ilişkin yazdıkları oldukça hoştu. Aynen aktarıyorum...

<ı>

<ı>“magandalarımıza bazı tatktikler vermeyi kendime bir borç biliyorum.

<ı>* kırmızı ışıkta durdunuz. önünüzde bekleyen ve şöförü yanındaki ile konuşan bir arabaya denk geldiniz, yeşil yanmadan önce birkaç kez kornoya basın. emin olun çok eğlenceli olacak. eğer bir kazaya sebebiyet verirseniz magandalık yüksek kurulunca yılın magandası bile seçilebilirsiniz.

<ı>

<ı>*Geçmek için bekleyen bir yayanın önünde durdunuz. sağ elinizle "geç geç" işareti yaptınız. yaya tebessüm ederek memnun bir ifadeyle karşıdan karşıya geçmeye başladı. tam o anda yapılması gereken hareket vites boşta iken gazı sonuna kadar köklemek olmalıdır. öne doğru ani bir hareket vermek sizin kendi isteğinize kalmış. yayanın alacağı surat ifadesi ve irkilme hareketinden alacağınız zevk doyumsuz olacaktır.

<ı>

<ı>*Yağmurlu bir hava. yolda su birikintileri var. karşıda yol kenarından gelen bir yaya gördünüz ama çok hızlısınız. siz su birikintisine ulaştığınızda yaya daha gelişecek olay mahalline uzak bir yerde olacak. hemen yavaşlıyorsunuz. yaya sizi görünce biraz irkilsede yavaş geldiğinizden dolayı su sıçratmamak konusunda kararlı bir görüntü sergilediğiniz için gardını düşürecektir. tam bu anda 100 km/h ye 4,2 sn de ulaşan aracınızla hızlandığınızda olacaklar sizin için dikiz aynasında mükemmel bir seyirlik oluşturacaktır. yazık ki kahkahalarınızı duyamayacak kadar zavallılar!

<ı>

<ı>

<ı>

<ı>

 
Toplam blog
: 126
: 1276
Kayıt tarihi
: 10.09.06
 
 

48 yıldır yaşıyorum.Gazeteciyim, müzisyenim, babayım... Önce insan ve iyi bir yurttaş olabilme çab..