Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '12

 
Kategori
Haber
 

Amerika'lıdan 10 kat fazla vergi veriyoruz...

Amerika'lıdan 10 kat fazla vergi veriyoruz...
 

Dün Güneş gazetesinde çok ilginç bir haber vardı. Türkiye'de mal ve hizmetler üzerinden alınan vergilerin toplam vergiler içindeki payı %47.7'ye ulaşmış. Bu rakam, yüzde 34,7 olan OECD ortalamasının 10 puan, yüzde 4.7 olan ABD'den ise 10 kat daha fazlaymış.

 
Gerçekten normal sıradan halk çok vergi veriyor. Telefonda, elektrikte, benzinde verilen vergiler normal hizmet bedelinin çok üzerinde. Türkiye'de vergi adeletsizliği var. Az kazanandan çok, çok kazanandan ise az vergi alınıyor. Amerika'lılardan 10 kat fazla vergi vermemiz, OECD ortalamasından fazla vergi vermemiz herkesi düşündürmeli. Asıl buralarda politika yapılmalı. Zenginlerden daha fazla vergi alınmalı. Vergide adelet sağlanmalı.
 
Ülkede muhalefet de bu durumdan memnun olacak ki pek fazla sesini çıkarmıyor veya duyamıyoruz. Asıl bu noktalarda muhalefet yapıp milletin gönlünü kazanmak gerekmez mi? Her şey çok iyi, güzel de milleti de biraz ferahlatmak lazım. Sermayeyi tabana yaymak lazım. Millette para olacak ki ekonomi daha iyi çalışabilsin, refah her yere gelebilsin. Ancak bu vergi politikası ile bir yere varılamaz. Vergi vermeyenler de, kayıt dışı da çok fazla, buralarda da gerekli önlemleri almak gerekir. Haksız kazançlara da izin verilmemeli.
 
 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..