Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '15

 
Kategori
Resim
 

Amerika'ya götürülen "Çanakkale" ile Amerikalılar, çarpıldı.

Amerika'ya götürülen "Çanakkale" ile Amerikalılar, çarpıldı.
 

İzmir K.Yaka Yalı Lions Club Başkanı Ressam F.Elvin. Öztürk,


 

 

          İzmir Karşıyaka’ın Yalı Lions Club Başkanı Ressam Fatma Elvin Öztürk’ün, Amerikadaki sergide, eserlerini sergilemesi, büyük sükse topladı. Çanakkale savaşlarının 100 ncü yılında bu anlamlı sergi, Amerika’da yaşayan yurttaşlarımız tarafından göz yaşları ile  karşılandı.

         Çanakkale savaşlarında, canları ve kanlarıyla tarihe adını altın harflerle  yazdıran binlerce şehidin anısına fotoğraflardan oluşan özel  bir çalışma da ayrıca,  ilk defa Amerika’da sergilendi.

         Bu koleksiyonun hazırlanmasında?Tarih danışmanlığını Çanakkale On sekiz Mart Üniversitesi Ö?ğretim ÜyesiYrd. Doç. Dr. Burhan Sayılır, Yönetmenliğini Ergun Nuhut, fotoğraf çekimlerini Mehmet Akgül ve İhsan Ayıtkan’ın gerçekleştirdiği proje, izleyenlerden büyük ilgi gördü

.

İZMİRLİ RESSAM F. ELVİN ÖZTÜRK, SERGİNİN ÇOK İLGİ GÖRDÜĞÜNÜ VE HALA DAHA MUHTELİF  ŞEHİRLERDE SERGİLENMEKTE OLDUĞUNU SÖYLEDİ. RESİMDE ELVİN VE ARKADAŞLARI, BİR KISIM AMERİKALI VE TÜRK SEYİRCİLERLE TOPLU HALDE

         Çanakkale Savaşları’nın 100. yılı Onuruna, Güney California Türk Derneği ATASC tarafından, Sanat Danışmanı Nalan Kumlalı Atahan’ın organizasyonluğunda, Fatma Elvin Öztürk’ün Kreatörlüğünde, Ergun Nuhut’un 3D Çanakkale kitabının fotoğraflarından oluşan yaklaşık 76 adet, 70x100 ebadında 3D fotoğraf çalışmaları ile birlikte fotoğrafların İngilizce ve Türkçe açıklamalarından oluşan 3DF Fotoğraf sergisi

         California’nın dört ayrı şehrinde geçtiğimiz günlerdeizleyicilerle buluştu.Türkiye’nin farklı şehirlerinde sergilenen bu proje,Türkiye’denkilometrelerce uzaklıkta, bir ilk gerçekleştirilerek Çanakkale Savaşlarının 100.Yıl anma etkinlikleri kapsamında ilk defa farklı bir ülkede sergilendi.  3D Fotoğraflardan oluşan ?bu koleksiyon California Bölgesinde;

         Açılışını Türk ve Azerbeycan konsoloslarının yaptığı sergiye California da yaşayan Avustralyalı vatandaşların da yoğun ilgi göstertermesiyle izleyenlerden tam not aldı. Katılımcıların özellikle çocukları ile birlikte gelerek tarihin yaşanmış bir bölümünü çocuklarının izlemesine olanak sağlamalar , takdirle karşılandı.

         Çanakakle şehitliklerine gelme fırsatı bulamayan binlerce vatandaşımızın savaş bölgelerini 3D fotoğraflarla bir gezi yaptırmak ve yeni nesile bu ülkenin nasıl kurulduğu hakkında bilgi vermek, bizim için büyük bir onur oldu.

KARŞIYAKALI RESSAM ELVİN İN BİR ESERİ

         Vatandaşlarımızdan gördüğümüz büyük ilgi bu serginin farklı eyaletlere de taşınması gerekliliğini doğurdu.” cümleleriyle 3D fotoğraflardan oluşan kitabı ve kitap sayfalarından çıkıp izleyicilerin nefeslerini kesen projesi hakkında bilgi verdi.

          Serginin kreatörü Fatma Elvin Öztürk: “ Anavatan Topraklarından çok uzakta Çanakkale’yi yaadetmek, anmak bizler için büyük onurdur. Burada bulunmak ve bu ilgiyi görmek, bu sergileri yurt dışında yapmamızın kendi tarihimizi yaşatmak adına ne kadar büyük bir önem arzettiğini bizlere ve  katılımcılara göstermiştir.”

         “Dünyanın neresinde olursa olsun Türkolmak ve şanlı tarihimizi bir parça anlatabilmek her Türk evladının görevidir. Bize bu onuru yaşattığı için yüce önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına ve bugün buraya gelmemize aracılık eden ATASC Derneğine ve organizasyonun oluşumunu sağlayan Nalan Kumlalı Atahan’a teşekkür ederiz.” Dedi.

         Ressam Elvin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gönül ister ki, hiç bir savaş tarih sayfalarında yer almasın ve bu uğurda nice gençler canını feda etmesin, Atatürk’ün de dediği gibi‘orada canını kaybeden her milletten evlatlar bizim evlatlarımızdır ve ruhları bize emanettir.’ Her gittiğimiz sergide tüm evlatlarımızın yaşadığını, onurlu savaşlarını, duruşlarını ve dostluklarını anlatmak en büyük görevimizdir ve biz ekip olarak bu görev uğruna bu sergileri taşımaya devam edeceğiz. 2015 yılı içerisinde  3D fotoğraflardan oluşan bu sergi, Çanakkalenin 100. Yıl kapsamında Amerika , Avustralya, YeniZelanda ve İngiltere’de de sergilenmeye devam edecektir.” diyerek konuşmasını bnitirdi.

         Sanat danışmanı Nalan Kumlalı Atahan,”3D fotograflardan oluşan serginin Türkiye’den farklı bir ülkede sergilenmesi için, ilk girişimde bulunduğumuzda Fatma Elvin Öztürk’ün büyük bir heyecanla karşıladığından bahsetti.Organizasyonluğunu yapmaktan son derece mutluluk duyduğunu ve bu projeyi Amerika’nın farklı şehirlerine ve eyaletlerine taşımak için girişimlerde bulunduklarına değindi. Sergi, Washington, New York, Chicago, North Carolina ve Texas şehirlerinde önümüzdeki aylarda sergilenecektir, bu sergilerin bir parçası olmaktan son derece onur duyuyorum ve Türk sanatına katkısı olan nice eserlere yaşadığım topraklarda sergilemek ve sizlere sunmak istiyorum. Bu bir başlangıç ve güzel bir başlangıç, tarihimizin ışığında bu yolda olmanın onuru ile devam edeceğimiz bir başlangıç, önümüzdeki günlerde diğer eyaletlerde de bulunan tüm Türk kardeşlerimizin bu sergilere katılımına yanlarında diğer ülke vatandaşlarından dostlarımızı da getirerek katkılarını beklemekteyiz” diyerek organizasyona sponsor olan ATASC’ye Türk Hava Yollarına ve Zuma Kitchen’a teşekkür etti.

Ve Amerikalılar şunu söyledi. Binlerce mil ötede  100 yıl önceki savaşın fotoğraf ve resimleri buraya kadar geldi. Çok şaşırdık, heyecanlandık ve gıpta ettik. Türkler ne kadar gurur duysalar, azdır" dediler.

 

RESSAM ELVİN VE ESERİ (YUKARIDA)

 

 

 

ELVİN' İN CAZİP BİR POZU  (solda)

RESSAM ELVİN  ( SAĞDA) AMERİKADA  RESİMLERİN SERGİLEDİĞİ GALERİDE. TARİHİ ÇANAKKALE RESİMLERİ DUVARLARDA.

HER TARAF ÇANAKKALE TABLOLARI İLE SÜSLÜ. AMERİKADA SÜKSE YAPTI. 100 YIL ÖNCEKİ TARİH, AYAKLARINA GELDİ. VE AMERİKALILAR BU SERGİDEN ÇOK ŞEYLER ÖĞRENDİLER.

SANATÇILAR VE ZİYARETÇİLERİN BİR KISMI TOPLU HALDE

AMERİKA'DA YAŞAYAN TÜRKLER VE AVUSTRALYALILAR,  BAŞBAŞA VERİP, ATATÜRKÜN O VECİZ SÖZLERİNİ ANLAMAĞA ÇALIŞTILAR. " ONLAR, BİZİM EVLATLARIMIZ OLDU" CÜMLESİ KARŞISINDA GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR.

KONSOLOSUMUZ

RESSAM ELVİN HANIM ( soldaki)  DOSTLARI  EMRE öZAKADIN ÇİFTLERİYLE. iYİ BİR  LIONS DAYANIŞMASI ÖRNEĞİNİ HER ADIMDA VERİYORLAR.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..