Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Amerikaaaa bir, iki... bir, iki

Amerikaaaa bir, iki... bir, iki
 

“Yarim İstanbul’ u Mesken mi Tuttun” isimli bir türkü vardır. Bu türkünün ismini “Yarim Amerika’yı Mesken mi Tuttun” şeklinde değiştirmenin daha uygun olacağını düşünmekteyim.Son zamanlarda bebekleri Amerika’da doğsun diye Amerika ile Türkiye arasında mekik dokuyan pek çok ünlümüz bulunmakta.Bu kişiler çocuklarını Amerikan vatandaşı yapabilmek için takdire değecek şekilde çaba harcamaktan çekinmiyorlar.Herkesin düşüncesi, görüşü farklıdır. Ancak, ister turistik ister başka amaçlarla yurt dışına özellikle de Amerika’ya gidenlerin ya da gidecek olanların gittikleri ülkenin tarihini bilmelerinde yarar olacağını düşünerek, Amerika nasıl bir ülkedir sorusunu sormaya başlamıştım ki cevabı hiç beklemediğim bir yerden geldi.

İşte size çok sevilen Amerika’nın tarihi

- Amerika bir asrı aşkın süredir Dünya’ya barış ve huzur getirmek için çalışan dost canlısı, terör düşmanı, çocukları seven insanlığın huzuru için çalışan bir yüce ülkedir…

- 1898 yılında Meksika’da karmaşa ortamı bulunduğu gerekçesi ile Meksika’yı işgal etti.

- Dünya’nın çevre koruyucusu Canımız Amerika Küba’da nükleer uygulamalar var mı yok mu diye bakmak için o yıllarda bir de Küba’yı işgal ediverdi.

- Dünyadaki asker ve polisler insanların huzurunu korumakta yetersiz kalırlar diye kendi içinde, gayri resmi terör örgütleri kurdu…

- 1921 yılında artık insanların nedenini bile sormadığı bir olağan hal içerisinde Amerika olağan saldırışlarından birisini Nikaragua’ya yaptı….

Sırf dünya huzuru için…

- 1945 yılında Japonya ile çıkan savaşın sonucunda Japonya teslim olmayı kabul ettikten sonra iki atom bombası ile 250 binden fazla insanı öldürdü…Ama muhakkak haklı nedenleri vardır…Canım Amerika

- 1950-53 yılları arasında hazır eli değmişken Koreyi’de aradan çıkardı…Nasılsa Japon bölgesindeydi, eli boş dönmektense , dünyanın o kısımlarını da temizleyiverdi.

- 1954 yılında Guatelama’da ki “on binlerce insanı öldürdü” dediler ama sonradan o insanların yine insanlık için öldürüldüğü anlaşıldı tabii…

- Endonezya’ya tavır biraz farklı oldu .Resmi ellerden faili meçhul cinayetler işletildi. Tabii faili meçhul olduğu için kimse bulunamadı.

- 1959-60 yıllarında, SSCB’nin Küba’ya füze yerleştirmesine kızıp, 60 bin kişiyi katletti. Yoksa o füzeler bir ateş alsaydı ne olacaktı ya…

- 1965 yılında, Endonezya’nın nüfus artışı ülkeyi sıkıntıya sokmaya başlamıştı. Endonezya hükümeti dünyamızın kurtarıcısı Amerika’dan yardım istedi.Amerika en iyi bildiği işi yapıp 1 milyon kişiyi yok ediverdi…

- Dominik Cumhuriyetine paraşütleri ile festival düzenleyen Canımız Amerika, paraşütçülerin ellerindeki bombaları Dominik’e düşürmeleri neticesi 10 bin Dominikli’nin ölümüne neden oldu, ama sonra PARDON dedi..

- Hollywood filmleri sıkıntı çekmesin diye Vietnam’a girdi. Filmlerin daha can alıcı olması için Vietnam’da bolca can aldı.

- Vietnam’da halka yaptıkları “Vahşet” olarak tanımlansa da biz biliyoruz ki dünya nüfusundan sorumlu olduğu için yapmıştır…Canım Amerika

- 1970-75 yılları arasında Laos ve Kamboçya’da 1 milyon kişi öldürmüştür.

Ama sonuçta o insanlar bir gün eceli ile ölecekti ne fark etti ki değil mi?

- 1976 yılından Arjantin’e parmak attı. Yönetimi devirip kaos oluşturarak 50 bin kişinin ölümüne neden olan çatışmaları başlattı.

- 1983 yılında Lübnan civarlarına balık tutmak için gelen Con amcalarımız, ülkeyi sevip yerleşmek istedi.

- 1986 yılında Libya’ya saldırdı. Yeni teknoloji bombalarını test edilmesi gerekiyordu.

- 1991 yılında petrol satmak istemeyen Kuveyt’e dişlerini gösterdi ve sonra ısırdı.Kuveyt birkaç ay içerisinde haritadan silindi.

- 1991 yılında Kuveyt’e yaptıklarını herkes görsün “duyduk duymadık demeyin” dedi ve …’de canlı savaş izlettirdi.

- 2001- 11 Eylül’ünde ikiz kulelerine saldırı düzenlenen Amerika çok kızdı.Daha sonra bu saldırının kendi planı olduğu ortaya çıktı (ama aramızda)

- 11 Eylül saldırılarının ardından Afganistan’a çıkan Amerika ileride Çin’e gider diye Afgan doğal gazını kontrol altına aldı..

100 bin Afganlı ölüvermiş ama kusura bakmasınlar artık, gaz meselesi…

- 2003 yılında komşu Irak’a geldi. Saddam’ın ürettiği iğrenç, pis kokan silahları yok edip, tüm dünyaya huzur sağlamak için 650 bin insanı yok etti…………..

Amerika hakkında , mail’ime gelen bu bilgileri acizane sizlerle paylaşmak, bebeklerinin Amerika’da dünyaya gelmesini ya da Amerikan vatandaşı olmak isteyenler için karınca kararınca ön bilgi vermek, elimden geldiğince ışık tutmak istedim.

(www.bahsettinabi.com)

 
Toplam blog
: 226
: 1337
Kayıt tarihi
: 26.01.07
 
 

1960 İstanbul doğumluyum. Kitap okumayı, yazı yazmayı, resim yapmayı ve yabancı dil'den Türkçe'ye..