Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '12

 
Kategori
Futbol
 

Amigoya bal-kaymak, anonsçuya psikolog

Amigoya bal-kaymak, anonsçuya psikolog
 

Ankara'da yapılan son Bursaspor-Fenerbahçe Türkiye Ziraat Kupası finali herkesin dikkatini çekti. Fenerbahçe'nin bir önceki galatasaray ile yaptığı Süper Lig süper finalinden sonra olaylar olmuştu. Galatasaray kupasını stad ışıklarından yoksun gece geç saatte kamera ışıkları altında alabilmişti. Olaylardan sonra 48 kişi gözaltına alındı, bunlardan sadece biri tutuklandı.

Şimdi o maç ile son yapılan Bursa maçı arasındaki farka dikkat çekiyorlar. Gerçekten Bursaspor taraftarını da tebrik etmek lazım. Takımları yenilse bile çok vakur davrandılar. Stadda ve çıkışta kendi takımlarına sevgi gösterileri yaptılar. Fener taraftarı da belki olayların etkisi ve 4 gol atmanın sevinci ile bir nebze teselli bulduğu için çok daha rahattı.

Bugün Akşam gazetesinde çıkan habere göre, Bursaspor-Fenerbahçe arasında oynanacak maç için çok iyi bir planlama yapıldığını okuyoruz. Bu huzurlu maç için önceden bir takım önlemler alınmış.

Örneğin, konvoylar ve kalabalık gruplar stada yaklaştırılmamış, polislere stres yönetimi dersi verilmiş, Valilik ve emniyet kahvaltıda amigoları ağırlamış ve centilmenlik sözü almış, anonsçunun yanında psikolog varmış ve gergin anlarda tribüne terapi uygulanmış. Benim gözlemin stad içinde de görevliler epey iyi organize olmuşlardı. Tebrik etmek lazım. Keşke her türlü organizasyon için bu tür uygulamalar yapılabilse. Örneğin siyasi parti kongrelerinde de önlem için bu tür planlamalar yapılabilir. Kongreler daha az stresli ve kayıplı bitebilir. Başarı için artık iyi bir planlamanın, hazırlığın ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Bu deneyimi çoğaltmakta ülke için büyük faydalar var.

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..