Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '08

 
Kategori
Yılbaşı
 

Anadolu Kağnısı / Güle güle İKİSIFIRSIFIRSEKİZ!

Anadolu Kağnısı / Güle güle İKİSIFIRSIFIRSEKİZ!
 

http://www.resimleresim.com/data/media/284/Yeni%20Yil%20Resmi%20(13).jpg


İşte 365. gün ve günleri çoktan bitmiş, sadece 6 saati kalmış geride yaşlı yılın. Oysa onu da büyük umutlarla karşılamıştık geçen yıl bu zamanlar, yeni doğan bir bebek gibi. Şimdi yaşlandı diyoruz, ölüm döşeğinde son nefeslerini veriyor hatta.

2008 yıllar sonra tarihte yerini aldığında, hafızalarımıza kazıdıklarıyla pek de güzel hatırlanmayacak. Getirdikleri götürdüklerinden daha az oldu, borçlu bıraktı bizi ikiçiftsıfırsekiz!

Biz şimdi bembeyaz sayfalarla kucak açmış gelen ikiçiftsıfırdokuza dönelim yüzümüzü. inşallah yüzümüz kızarmaz ya da morarmaz seneye bugün.

Güle güle eski yıl, hoş geldin YENİ YIL!

"Elveda" demek ne kolay, mendil sallayan yoksa ardından!" bu da yılın son yorumu olsun!

****
Bu günlerde gündemi ve blogları yeterince takip edemiyorum, çok şey kaçırmadım inşallah!

Turkcell Süper Lig gibi ben de tatildeyim. Maçlar başlasın yine çıkarım ortaya, maçları yazmazsam olmaz.

Ne dedik hep bir ağızdan:

"İyi günde kötü günde, her zaman her yerde.

Beklediğimiz transferler olmasa da Fenerbahçe yeni yılda yeni umutlarla sevindirecek bizi.

****

Ülkemiz ve dünya açısından zor günler bekliyor bizi, küresel kriz teğet geçmesine rağmen yeni yeni gösteriyor acı yüzünü. Son günlerde sansürsüz ve sıcağı sıcağına yayınlanan Gazze'deki İsrail saldırılarının görüntüleri, savaşın ve vahşetin gerçek yüzünü gösterdi. Yine gösterdik ki, yandaşlık, ırkdaşlık, dindaşlık siyasi çıkarların söz konusu olduğu yerde geçerli değil! Terör, şiddet, cinayetler, dökülen timsah gözyaşları, yapılan kınayıcı açıklamalar, hepsi fasafisoymuş meğer.

Geleneksel katı kurallarıyla tanıdığımız devletin resmi yayın organı TRT, herkesi şaşırtıp büyük bir açılımı açtı yılın son günlerinde. Kürtçe ve Ermenice yayınlar yapılacak artık. Sırada Lazca ve Çerkezçe var. Ulusların karakterlerini belirleyen asıl unsurlarından olan dillerin yok olmaması adına güzel bir girişim.

İzleyicisi bol olsun!

*****
"Yemekteyiz!" yarışması iyi-kötü tüm eleştirilere rağmen tam yol ilerliyor. Uzmanlar "röntgencilik" diye ahkam kesse de ben de severek izliyorum. Bu hafta bir Fransız ve bir İtalyan olmak üzre iki tane yabancı uyruklu yarışmacı var. İstanbul aşıkları Alessandro ve Sera bizden biri gibi olmuşlar. Değişik kültürlerin yemeklerini ve geleneklerini öğrenmek güzel. Bir de gerçek formatına uygun olarak yarışsalar!

*****
Yılın son yazısını yazmanın burukluğuyla giden yılı uğurlarken gelene umutla kucak açıyorum. Gelecek günlerim bugünümü aratmasın!

Tek bana değil, sevdiklerime, ülkeme, dünyaya ve tüm evrene huzur getirsin yeni gelen ve illaki de sağlık ve barış, çünkü onlarsız hiçbir şeyin anlamı yok!


İşte kutlama kartlarınız, görmek için tıklayın!

http://www.siirparki.com/yeniyil14.html

http://www.siirparki.com/yeniyil33.html

http://www.siirparki.com/yeniyil22.html

Selamlar-saygılar!

Seneye buluşmak üzere esenlikler dilerim!

 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..