Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Anadolu Kağnısı / İzlanda nire, Denizli nire!

Anadolu Kağnısı / İzlanda nire, Denizli nire!
 

Linet profilden...


Başlıktan anlaşılacağı üzre, dünya gündemini altüst eden İzlanda Volkanı'nın külleri taa bizim eve kadar düştü, nasıl olur, demeyin, oldu işte. Volkan'ın patladığından haberim yoktu, geçen cumartesi günü İzmir'den kalkacak olan Düsseldorf uçağının bir yolcusu bizim evdeydi ve uçuşunun ertelenmesiyle ancak haberim oldu.

Geçen haftayı ailecek oldukça yoğun geçirdik, hazırlıklar bir hafta önceden başlamıştı. Kardeş okul uygulaması kapsamında öğrenci değişimi programına katıldık ve Denizli'nin de kardeş şehri olan Almelo'dan bir grup öğrenciyi ağırladık. Bize de sarı mı sarı, ince mi ince, tatlı mı tatlı bir kız düştü...Kızların hepsi de öyle görünüyordu zaten, fotokopi gibiler. Erkekleri ayırt etmek daha kolaydı.

Üç gün boyunca sabah 0.05'te kalkıp haber bekledik, beklemek kadar zor bir şey yok! Biz evde tedirgin olduk, ya hava limanlarında mahsur kalan yüzlerce yolcu ne yapsın! Şu anda NTV'de aynı konu işleniyor. İki günlük ertelemeden sonra nihayet bu sabah yolcularımızı İzmir'e uğurladık. Çocuklar ve aileler sarmaş-dolaş oldular, gözyaşlarıyla uğurladık onları. Bir hafta boyunca güzel şeyler paylaştık, Türk kültürüne uygun neyimiz var, neyimiz yok sergiledik onlara.

Son aldığımız bilgiye göre, bizim konukların uçuş planları değişmiş, önce Avusturya'ya gideceklermiş, oradan karayolu ile Hollanda'ya. Oldukça uzun ve yorucu geçecek, keyifli tatilin dönüş yolculuğu. Aklımız bir süre daha onlarda olacak, inşallah sağ-salim kavuşurlar evlerine.

Bu dostluk köprüsü umarım uzun yıllar sağlam bir şekilde ayakta kalır ve dünya barışına katkıda bulunur. Gelecek yıl kısmet olursa kızım onlara konuk olacak. Şimdiden heyecan bastı.

******

Konuk kızımızla anlaşmamız çok kolay oldu, eller, gözler, diller kolaylık sağladı bize, o da uyumlu bir çocuktu; yemeklerde, yatış saatlerinde, temizlik konusunda hiç problem olmadı.

Teşekkürler Linet! Ona gelecek yıllarda yine memnuniyetle ağırlayacağımızı söyledik, o da bizi aynı şekilde davet etti.

*****

İzlanda Volkanı mı daha etkili olduhayatımızda, yoksa Kaleci Volkan mı? İşte size günün sorusu.

Avrupa'nın gündemini değiştiren İzlanda Volkan'ı kadar etkili oldu bizim Volkan da.

Beşiktaşlılar, sanki tek bir gol pozisyonu bulmuşlar gibi, kaçan penaltıya bağlamışlar yenilgiyi. Be kardeşim penaltıyı yapan da biz, tutan da, peki sizinkiler ne yaptı?

Kaç tane atılamayan, kaçan goller var! Hakem de sizin çocuk, altyapınızdan yetişmiş, sonra boyu uzayınca Galatasaray'a transfer olmuş. Hem bizim İnönü'deki maçı hatırlayın, Fırat Aydınus, neler yapmıştı?

*******

Derbinin en çirkini tartışmasız, Bilica, Gelecek sezon, hatta bir ay sonra en hızlı şekilde yollanmalı, acele posta ile. Zararı yararından çok. Edu'yu, Luciano'yu mumla arattı. Tamam penaltı noktasını eşeledi, bir azgınlık yaptı. Ama hakem sonra orayı düzellti, penaltının kaçması o yüzden değil ki, hem Volkan'ın ilk kurtardığı penaltı da değil bu,hatırlayın Sevilla maçında Daniel Alves'i bile yakmıştı. Herhangi bir köşe vuruşu olduğunda, "Volkan şimdi gol yer," diyorum ama penaltı olduğunda kurtarır, umudum her zaman oluyor.

Çünkü Volkan zoru seviyor!

******

Bugün hava kapalı, İzlanda'dan kalkan küller buraya dek ulaşmaz ama asit yağmurları uyarısı var, sanki yeterince asitimiz yok gibi. "Şemsiyesiz çıkmayın!" diyor yetkililer...Bu habere en çok şemsiyeciler sevinecek, Çinli üreticiler de...

Kağnıma yükledim İzlanda Volkanı'nın külünü,

bir kez daha izleyin Alex'in muhteşem golünü!

Selamlar-sevgiler!

 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..