Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '08

 
Kategori
Dans
 

Anadolu Külü

Anadolu Külü
 

google.


‘Anadolu Ateşi’ diye bir şov grubu var. DVD’de parça parça izledim.

Halkımız, nasıl ki Anadolu’daki binlerce kilometre karelik ormanı yakıp kül ettiyse, bu gösteriyle de, folklorü yakıp kül etmiş. Geriye kül bile kalmış sayılmaz.

Kıyafetler bir acaip: Kızların göbeği açıkta, hiçbir folklorik kıyafete benzemeyen bir giysi tasarımı. Erkekler, kadınların bile sürünmediği kadar boya sürünmüş, göz farları arabaların uzun farları gibi parlıyor. Hepsinin 32 dişi birden ortada. Kafataslı korku filmleri gibiler.

Hareketler desen, daha acaip: Sahne kalabalık, koordinasyon ve senkronizasyon sıfır. Herhangi bir halk oyunu veya modern dans devinimi dizisini anımsatmayan, bir abuk sabuk titremeler dizisi, tam bir histeri krizi gibi.

Bu arada, seyirci en acaip. Galiba, on binlerce kişi bu gösteriyi izledi. Devlete para mı yedirdiler, biletleri bedava mı dağıttılar, bilmiyorum. Bana üste para verseler, böyle bir şeyi izlemem. İzlemişliğim, popüler kültürün bayağılıklarını izleme çabamdan ileri geliyor. (Gelecekbilim sayfamda, futbol yazısı bile yayınlattığım düşünülürse, durumum daha iyi anlaşılır.)

Vah ki ne vah.

 
Toplam blog
: 2216
: 514
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

Serbest yazarım. 1960 doğumluyum. BÜ İşletme mezunuyum. ..