Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '10

 
Kategori
Siyaset
 

Anayasa değişikliğinde karar Cumhurbaşkanının

Anayasa değişikliğinde karar Cumhurbaşkanının
 

anayasa taslakpaketi- Ferhat Yıldırım


Anayasa partisine yüksek yargı ve muhalefetten sert tepkiler gelirken, Sivil Toplum Örgütleri taslağa tam destek verdiklerini açıkladılar.

Sivil toplum örgütlerinin anayasa taslağına destek vermeleri ümit verici olarak değerlendirilirken, TOBB Başkanı Rıfat Hisacıklıoğlu’nun “sorunları öteleyerek kurtulamayız. Gün kutuplaşma değil uzlaşma günüdür. Refah ve özgürlük için adım atma zamanı gelmiştir” sivil anayasaya tam destek vermesi olumlu karşılandı.

Bir yanda Türkiye’yi demokratik evrensel normları benimsemiş bir anayasal düzenlemeye kavuşturmak noktasında canla başla çalıştıklarını belirten Başbakan recep Tayyip Erdoğan, diğer yanda ise anayasa değişiklik paketine karşı olduklarını ve sakıncalarını meydanlarda halka anlatacaklarını belirten MHP Lideri Devlet Bahçeli ile menşei Ak Parti olan bir anayasaya sıcak bakmayacaklarını belirten CHP lideri Deniz Baykal bulunuyor.

CHP ve MHP gibi daha paketi görmeden reddeden, statükocu, tıkayıcı tavır içinde olmayacaklarını söyleyen BDP genel başkanı Demirtaş kendilerinin de önerilerinin olacağını söyleyerek muhalefet ile iktidarın ortasında görüş bildiriyor.

Birde bu süreçte olanları çarpıtarak kamuoyu ile paylaşmayı tercih eden gazeteciler ile siyasiler bulunuyor.

Ak Parti ile BDP masaya oturarak anayasa paketi konusunda pazarlık yapmaya başlamış diyerek yaygara koparma çabası içinde olanların ise Ak Partilileri oldukça kızdırdığı gözlemleniyor.

Kimse ama kimse BDP’nin yumuşak ifadelerle Ak Parti’ye yönelik tehdit ve şantaj yaptığını göremiyor. Ak Parti’nin bu oyunlara gelmeyeceği bilinirken, olmaz ama olduğunu düşünsek bile Ak Parti’nin şantajlara boyun eğmesi durumunda anayasa değişikliğine destek veren halkın desteğinden mahrum kalacağı biliniyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hükümetin tartışmaya açtığı anayasa değişikliği taslağı meclisten geçip, kendisine geldiği zaman hukukçularına danışarak, doğru olanı yapacağını söylemesi kimse için bir şey ifade etmiyor mu? Bu sözü görmezden gelenlere; vallahi ayıp, billahi ayıp…

Herkes ile herkesimin Cumhurbaşkanımızın yakışıksız işlere musemaha göstermeyeceğini de unutmaması gerekiyor.

 
Toplam blog
: 75
: 800
Kayıt tarihi
: 29.06.08
 
 

Has Bilgi Birikim Yayıncılık A.S bünyesinde kurulan HBB TV`nin 1993 yılında kuruluş aşamasında göre..