Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '10

 
Kategori
Siyaset
 

Sosyal devlet mi sorumsuz devlet mi?

Sosyal devlet mi sorumsuz devlet mi?
 

Yazıklar olsun memura emekliye kaynak bulamayan ve teröriste maaş ödeyen devletimize


Ülkemiz son yılların en ağır ekonomide işsizlikte sancılı dönemi yaşarken sorumsuzluk diz boyunu aşmış haberimiz yok, buyrun yolsuzluklar saman altından yürütülüyor, sorumsuzluklar ülke halkını incitiyor, ülke halkı denilince işsizler ordusu çığ gibi büyüdü, psikolojik bunalımlar cinayetler yıkılan ailelerden sosyal devletiz diyenler sorumlu değil mi.?

PKK nın elebaşları türkiye Cumhuriyeti devletinden her ay 4500 TL maaş alıyorlar amma emekliye gelince sorumlu bakanlık efendim kaynak bulamıyoruz diyor ömrünün en güzel yıllarını devlete adamış bir emekli 600-750-800 TL maaş alırken insanca yaşamını sürdürebilmek için mücadele ediyor yaşam savaşı veriyor.

Bu nasıl bir ikiyüzlülüktür ki Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı kurşun sıkacaksın aferim iyi yapıyorsun dercesine emekli sandığıda sana 4500 TL maaş verecek ooohh ne ala memleket, emeklilerin maaşlarını artırmak için devlete karşı kurşun sıkıp terörist mi olmaları gerekiyor, bir önceki yazımda dedim ya çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı kaçak işçilerin çalışmasına göz yumarak suç işliyor bunda başbakanda, bakanda göz yumdukları için adalete hesap vermeleri gerekir diye nerde adalet nerde Türkiye Cumhuriyetinin savcıları neden görevlerini yapmıyorlar, nerde kaldı dürüstlük.

İşte AKP nin iç yüzü, bir yandan emekliye memura maaş artışı döneminde binbir yalan söylüyor kaynak yok diye, PKK teröristlerine kıyak olarak 4500 TL kaynağı nereden buldular, sizin sosyal devlet anlayışınız bu mu, buna cevap vermesini istiyorum çalışma ve sosyal güvenlik bakanından.

Ben bir emekliyim hiç kimseye borcum olmamasına rağmen emekli sandığı maaşımdan kesinti yaparak birilerine yalakalık yapmaya çalışıyor, fakat bu ülkenin çocuklarına kurşun sıkan kişilerede kıyak maaş ödüyor böyle bir sorumsuzluk ancak uganda, afrika, zambia, vs. gibi devletlerde olur demekki Türkiye Cumhuriyeti devleti yüz yıl geri gitmiş,

Birde ülke halkının canını acıtan sorumsuzca söylenen sözler bugün yine tekrarlandı, sayın başbakan Tayyip Bey yine gaf üstüne gaf yaptı ülke halkının milli geliri 10.000 doları buldu, bunu 15.000 dolara çıkartacağız dedi, pes diyorum artık bunca fakirleştirme politikasının ardından bu sözleri söylemek hiç yakışıyor mu sayın başbakan ülke halkına küfreder gibi, şu gözlerinize taktığınız siyah gözlükleri bir çıkartın halkın arasına bir kılık değiştirip girin bakın ülke halkı senin için ne söylüyor bir dinleyin.

Birde biz sosyal devletiz sözünü bir daha ağzınıza almayın lütfen. Aşağıladığınız memur emekli sandıkta size gereken cevabı verecektir buna eminim. Memur ve emekliye destek olarakta işsizler ordusu sandık başında olacaktır.

 
Toplam blog
: 193
: 517
Kayıt tarihi
: 28.02.08
 
 

Sinop doğumluyum, ülkesini ve ulusunu seven bir vatansever, her ay devlete düzenli vergisini ödeyen ..