Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '17

 
Kategori
Yazılım
 

Android Root Atma Nasıl Yapılır

Android Root Atma Nasıl Yapılır
 

Android Root Atma


Root, yabancı kelime olup, anlamı “Kök” demektir. Android cihazlarda root atma işlemi pek çok uygulamayı indirebilmeniz için gerekli olan ayarlardır. Yani root yapma, kısacası Android cihazlarınızın kök ayarlarını yapmaktır. Açık bir şekilde anlatmak gerekirse root yapmak, cep telefonunuzun çekirdek yapısını değiştirmek anlamına geliyor. Root yapmanın faydası nedir veya root nasıl yapılır gibi sorularınız var ise bu yazıyı okumanızı tavsiye ediyoruz.
 
Root Yapmanın Faydası Nelerdir
 
Android Root Atma – Root Atma Nasıl Yapılır
 
Eğer akıllı android telefonunuzun performansını arttırmak ve dilediğiniz gibi kişiselleştirme yapmak istiyorsanız telefonunuza root yapmanız gerekmektedir. Root yapmanın size faydası, istediğiniz pek çok yazılımı telefonunuza indirmek ve telefonunuzu özgürce kullanabilmektir. Bunun yanında Google Play Store’de pek çok uygulama root ayarı istemektedir ve bu nedenle root yapmanız, bu uygulamaları telefonunuzda özgürce kullanabilmeniz demektir.
 
Root yapmanın faydaları;

Sistem üzerinde tam kontrol

Değişik ROM ‘lar yükleme

Root erişimi gerektiren uygulamaları çalıştırma.

Gibi özelliklerini sıralayabiliriz. Root kullanıcısı olmak istiyorsanız bu konuda bilinçli olmanız gerekmektedir. Eğer bu konularda acemi bir kullanıcı iseniz root yapmanız doğru bir tercih olmayabilir. Çünkü root ederek telefonunuzun çekirdek yapısı ile oynamış olacaksınız ve bunu bilmeyen birisinin yönetmesi de oldukça zor bir işlem. Bunun yanında unutmayın ki; eğer root yaparsanız, telefonunuz garanti kapsamı dışına çıkar.
 
Android Root Atma Resimli Anlatım İçin Tıklayın.https://help724.com/android-root-atma-root-atma-nasil-yapilir/
 
Toplam blog
: 14
: 1974
Kayıt tarihi
: 26.03.16
 
 

Bilişim sektöründe çalışmalarda bulunan bilgi paylaşımını seven ve internet yayıncılık alanında h..