Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Angut gibi bakalım...

Angut gibi bakalım...
 

Angut kuşu


ANGUT KUŞU…

Herkesin haksız bir şekilde kullandığı bir ifadedir 'Angut'. Biri laftan anlamayınca, boş boş bakınca ya da aptallık edince hemen 'Angut musun?' der günümüzün insanı. Angut'un aslında bir kuş olduğunu bilmeyen bir sürü insan
var ülkemizde.

Özelliği nedir bilir misiniz? Angut kuşunun eşi öldüğü zaman yanına o anda başka bir yırtıcı hayvan veya bir insan gelse dahi gözlerini bir dakika bile eşinin ölüsünün üstünden ayırmadan o da ölene kadar onun başucunda bekler.

İşte bu canlının yaptığı en büyük 'Angut'luk budur. Ayrıca bu olay bütün Angut kuşları için geçerlidir, arada bir görülen bir şey değildir. Dişi olsun erkek olsun bütün Angut kuşlarının çok ürkek bir hayvan olmasına rağmen eşinin ölüsünün başında bekleyen Angut kuşuna elinizi uzatsanız dahi oradan kaçmaz.

Hani derler ya 'Angut gibi bakmasana' diye... Keşke herkes Angut gibi bakabilse değer verdiklerine. Bundan sonra bazılarına 'Angut' demeden önce bir kere daha düşünün. Bir "Angut" bile olamayan o kadar çok insan var ki artık günümüzde...

Yorum 1: Angut kuşun elinden bir şeyler gelse, eşine (arkadaşına) kesinlikle yardımcı olurdu. Aksi takdirde niye kendisi açlık susuzluktan ve hiçbir tehlikeden korkmadan ölene dek başucunda dursun ki ?

Kendi yaşamına devam etme imkânı varken, bakıp çekip gitmiyor…

“Bana ne” deyip te hiç oralı olmamazlık yapmıyor …

İşte hayvan aleminden almamız gereken bir örnek ...

Değer verdiklerimize ve yardım eli uzatanlara “Angut” gibi bakalım…

 
Toplam blog
: 32
: 785
Kayıt tarihi
: 17.10.08
 
 

Otuz altı yıl Eğitim sektöründe: Meslek Öğretmenliği ve Yöneticilik yaptıktan sonra 1.5 yıl önce ..