Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '08

 
Kategori
Futbol
 

Ankara 0 Galatasaray 6!

Ankara 0 Galatasaray 6!
 

Sezon başından beri bir iyi, bir kötü oynayan Galatasaray ilk defa ardarda üçüncü mükemmel maçını çıkartıyor. Bana göre hala 1 hafta daha iyi oynamalılar daha doğrusu Beşiktaş derbisini almalılar sürekli olduklarını göstermek için. Maçın o kadar çok iyisi var ki kötüsünü anlatsak bile kimsenin dikkatini çekmeyecektir. Orta alanda M.Topal ve M.Güven bir çok topun arkaya gitmesine engel olamadılar. Geçen hafta ön liberoda oynayan Barış sağ kanatta kendi bölgesine oranla daha vasat bir görüntü sergilidi ama yine de sahada çalışan isimlerden birtanesiydi.Bu sene genelde dörtlü savunma tercih eden Skibbe bugün Servet, Meira, ve H.Balta üçlüsüne görev vererek ciddi bir risk aldı.Takım buna rağmen önde olsa bile sonuç dahada farklı olabilirdi. İlk golü yiyen ve onun dışında ilk yarıda ciddi bir kaç pozisyon veren Galatasaray savunması Avrupa veya daha kuvvetli olan rakiplerine karşı bu savunma ile pek başarılı olamayabilir. İkinci yarıda Galatasaray savunması daha fazla pozisyon vermeye başladı.

Lincoln bugün harikaydı, Kewell'ın yokluğunun Galatasaray'ın hücum anlayışını nasıl etkileceği merakla bekleniyordu, ama görünen o ki herkes herkesin yerini alabilecek kalitede. Skibbe'nin ısrarla oynatmaya çalıştığı 'one touch' meyvalarını vermeye başladı bile. Tabi bunu tetikleyen başka sebepler olduğunu belirtmek gerekir. Son haftalarda yükselen bu başarı grafiğinin temelinde Kalli'nin takıma dönüşü ve sakatlıktan kurtulan futbolcuların takıma tekrar adapte olması gösterilebilinir. Bu saydıklarım bu başarının %40 ise geri kalan%60 kesinlikle Skibbe'nindir. Sezon başından beri fırsat verilmesigerektiğine inandığım Skibbe artık takımını daha rahat ve kendine güvenerek yönetebiliyor.

Galatasaray önümüzdeki hafta sahasında Beşiktaşı ağırlayıp ligde kendini garantiye almak ve bir kulağını da Portekize çevirerek Metalist'in puan kaybetmesini bekleyecek. Bu iki maç istediği gibi geçerse Galatasaray ilk yarıyı 3 kupada da çok başarılı sonuçlarla kapatmış olacak.

Son olarak T.S.L Asist Kralı, ve maç başına en fazla gol aan oyuncusu yani Lincoln ve Baroş bugün tek kelime ile mükemmel uyum içerisindeydi.Her geçen gün üstüne koyan bir Galatasaray izlemekten umarım herkez benim kadar zevk alıyordur. Erdoğan Arıca zevk almasa da olur.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 42
: 2128
Kayıt tarihi
: 21.05.08
 
 

1982 Ankara doğumluyum. Üniversite eğitimimi yurtdışında tamamladıktan sonra bir süre yurtdışında..